Liane den Haan

Liane den Haan

Lid Tweede Kamer

Martine Baay

Martine Baay

Lid van de Eerste Kamer

Martin van Rooijen

Martin van Rooijen

Lid van de Eerste Kamer

Het Wetenschappelijk Bureau van 50PLUS houdt in februari twee symposia. Deze zijn gratis toegankelijk voor iedere belangstellende. De symposia zijn op 10 en 24 februari en hebben als onderwerp respectievelijk De meerwaarde van oudere vrijwilligers en De verlaging van de AOW-leeftijd naar 65 jaar. Dit zijn speerpunten van 50PLUS.

Het eerste symposium is op vrijdagmiddag 10 februari te Rotterdam. Op verzoek van het Wetenschappelijk Bureau van 50PLUS heeft prof. Lucas Meijs, verbonden aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit Rotterdam, een onderzoek gedaan naar de toegevoegde waarde van vrijwilligerswerk door ouderen. Naast de economische waarde van de (oudere) vrijwilligers, zal ook de meerwaarde van vrijwilligerswerk worden besproken. Wat levert vrijwilligerswerk ouderen op? Daarnaast zal er aandacht zijn voor de toegevoegde waarde van ouderen in het vrijwilligerswerk. Kunnen zij sommige taken beter verrichten dan anderen of juist niet? De aanvangstijd is 13 uur en de eindtijd 17 uur.  

Het tweede symposium heeft plaats op vrijdagochtend 24 februari te Den Haag. Hier komt het verlagen van de AOW-leeftijd naar 65 jaar aan de orde. Kort gezegd gaat het over twee vragen: “Wat kost het weer verlagen van de AOW-leeftijd en wat levert het op? Tijdens dit symposium wordt verslag gedaan van onderzoek uitgezet door het Wetenschappelijk Bureau van 50PLUS en uitgevoerd door prof. Harrie Verbon (Universiteit van Tilburg) en onderzoeksbureau SEOR (Erasmus Universiteit). De aanvangstijd is 10 uur en de eindtijd 13 uur.  Bij beide symposia is ruimte voor discussie en debat.

Voor meer informatie en online aanmelden klik HIER.

© 19 januari 2017