Martin van Rooijen, Eerste Kamerlid voor 50PLUS - Foto: Geert van Tol

Lid van de Tweede Kamer

Martin van Rooijen was voorzitter van de Koepel van Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden (KNVG) en lid van het Wetenschappelijk Bureau van 50PLUS. Was eerder Tweede Kamerlid voor het CDA en staatssecretaris van Financiën. Martin studeerde aan de Nederlandse Economische School in Rotterdam en de Rijksbelastingacademie in Rotterdam. Was onder meer inspecteur van ’s Rijksbelastingen, lid van de directie van Shell Nederland en partner van PWC.  Martin is een expert op het gebied van pensioenen, financiën  en belastingen en bovendien veelzijdig. Hij was onder meer voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie en voorzitter van de sectie Betaald Voetbal van de KNVB.

Sinds juni 2015 is Martin van Rooijen voor 50PLUS lid van de Eerste Kamer. Hij weet ingewikkelde problemen simpel uit te leggen. Als actief wielrenner heeft hij een zeer goede conditie waardoor de opmerkelijke overstap van de Senaat naar de Tweede Kamer geen probleem is.

Martin beheert de portefeuilles Sociale Zaken en Werkgelegenheid (pensioen en AOW), Financiën, Rijksuitgaven, Buitenlandse Zaken en Europese zaken.

> Naar de webpagina van Martin van Rooijen

Volg Martin op Twitter: twitter.com/MvRooijen

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.