Henk Krol, Tweede Kamerlid 50PLUS - Foto: Geert van Tol

Lid van de Tweede Kamer

Henk Krol is partijleider en voorzitter van de vierkoppige 50PLUS-fractie in de Tweede Kamer. Henk is vrijwel vanaf het begin bij 50PLUS betrokken. Hij vertegenwoordigt de partij sinds september 2012 in de Tweede Kamer, met een onderbreking van oktober 2013 tot en met september 2014. In 2014 was Henk gemeenteraadslid in Eindhoven en van maart 2011 tot september 2012 Statenlid voor 50PLUS in Noord-Brabant.

Het opkomen voor doelgroepen die onderbelicht of ondervertegenwoordigd zijn is een leidraad in het leven van Henk Krol. Als oprichter en hoofdredacteur van de Gay Krant kwam Henk van 1979 tot 2013 op voor de rechten van homo’s en lesbiennes. Henk verwierf internationale bekendheid met zijn strijd voor de openstelling van het burgerlijk huwelijk. Nederland was het eerste land ter wereld dat op 1 april 2001 het burgerlijk huwelijk opende voor homo- en lesboparen.

In 2009 ontving Henk de eerste door de Nederlandse overheid ingestelde Jos Brink Prijs vanwege zijn fundamentele bijdrage aan de bevordering van de sociale acceptatie van homoseksuelen en lesbiennes in Nederland. Momenteel komt Henk dagelijks op voor de belangen van 50-plussers.

Henk heeft de portefeuilles Binnenlandse Zaken, Wonen en Rijksdienst, Veiligheid en Justitie en Koninkrijksrelaties onder zijn hoede.

> Naar de webpagina van Henk Krol

Volg Henk Krol op Twitter: twitter.com/HenkKrol

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.