Antoine Bodar bij 1 voor de Verkiezingen

Priester Antoine Bodar vulde in het televisieprogramma 1 voor de Verkiezingen het Kieskompas in. De fruitautomaat gaf vervolgens aan op welke drie partijen hij het beste zou kunnen stemmen. Dat was drie keer bingo voor 50PLUS!

De bekende rooms-katholieke geestelijke Antoine Bodar was te gast in het programma 1 voor de Verkiezingen op Nederland 1. Daar vertelde hij dat hij de campagnes voor 12 september nauwkeurig volgt en dat hij zelf nog een zwevende kiezer is. Voor de talkshow vulde hij het Kieskompas in. Bij gastheren Knevel en Van den Brink van de EO vertelde Bodar dat hij echter niet zo’n vertrouwen heeft in een dergelijke kieshulp. “Ik geloof niet erg in dat soort spelletjes.”

Antoine Bodar vertelde in het praatprogramma dat hij zéér voor Europa is, evenals voor het onderwijs. Opties voor aanstaande woensdag zijn voor hem D66 en het CDA, vertelde hij. “Nu D66 minder antireligieus en minder antichristelijk is, is die partij een potentiële kandidaat. Het CDA doet te weinig aan het christelijke element; je zou juist op hen kunnen stemmen om hen een beetje te bemoedigen.” Bodar zei ook sympathie te hebben voor de ChristenUnie.

Toen uiteindelijk de fruitmachine ging lopen om te laten zien welke drie partijen voor Bodar in aanmerking komen, rolde daar tot verrassing van de priester zelf driemaal 50PLUS uit. Als zwevende kiezer heeft Antoine Bodar nog zes dagen de tijd om dit stemadvies goed tot hem te laten doordringen. Op de zevende dag moet het dan gebeuren…