Toine Manders 29 maart 2014

 

Boos, teleurgesteld en beledigd is 50PLUS-lijsttrekker Toine Manders. De reden: het Europees Parlement heeft een wetsvoorstel om de kentekenregistratie in Europa te vereenvoudigen doorgeschoven tot na de Europese verkiezingen.

 

Manders: ,,We waren er klaar voor om te zorgen dat kentekenregistratie sneller en eenvoudiger wordt als je een auto van het ene naar het andere EU-land meeneemt. Daar komt nu nog heel veel onnodige rompslomp bij kijken. Het is een van de grootste ergernissen van EU-burgers. Jaarlijks krijgen zo’n 3 miljoen burgers ermee te maken.’’

 

Het Europees Parlement besloot om een gepland debat af te blazen omdat door toedoen van de Britse sensatiepers zoveel commotie over het voorstel was ontstaan dat er volgens het parlement op dit moment beter niet over gepraat kan worden. In Britse media is het voorstel tot vereenvoudiging gepresenteerd als een Brussels complot om de oude, vertrouwde Britse nummerplaten om zeep te helpen. Het leidde tot woedende reacties op internet en zelfs tot dreigmailtjes aan het adres van Manders.

 

De lijsttrekker van 50PLUS bij de Europese verkiezingen op 22 mei is niet alleen boos op de Britse sensatiepers die een goed voorstel als een Brussels complot wist neer te zetten, maar ook op de Raad van Ministers. Die deed er volgens Manders alles aan om het voorstel te vertragen en te frustreren.

 

Volgens Manders zou het voorstel niet alleen de registratie van voertuigen makkelijker en goedkoper maken, maar ook de controle op onverzekerde voertuigen verbeteren.