2014 ondertekening akkoord

 

50PLUS behoort tot de acht politieke partijen die een Europees ‘roze stembusakkoord’ hebben getekend. Namens 50PLUS zette Theo Heere zijn handtekening. Heere staat na Toine Manders tweede op de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen op 22 mei.

 

In het stembusakkoord beloven de partijen onder meer om zich de komende jaren hard te maken voor een brede Europese richtlijn tegen LHBT-discriminatie. Zij willen zich verder onder meer inzetten voor het bestrijden van geweld tegen LHBT’s, tegen pesten op school en tegen discriminatie van transgenders.

 

Ook beloven de ondertekenaars op te treden tegen LHBT-mensenrechtenschendingen binnen de EU, zoals bijvoorbeeld in Litouwen, waar een anti-homowet aanhangig is. LHBT staat voor lesbisch, homo- , bi- en transseksueel. Alle deelnemende partijen willen de belangen van LHBT’s in Europa behartigen.

 

Tijdens de bijeenkomst waarop de politieke partijen tekenden, lanceerde COC-voorzitter Tanja Inek Gayvote.nl, de ‘roze kieswijzer’ voor de Europese verkiezingen.