Theun WiersmaZaterdag 3 november is Theun Wiersma uit Drachten door de ledenvergadering van de afdeling Friesland van 50PLUS gekozen als lijsttrekker voor de verkiezingen van provinciale staten in maart 2019. Als lijsttrekker voor de deelname aan de verkiezingen voor Wetterskip Fryslân is Jan Dogterom uit Westhoek gekozen.

Voorzitter Willem Terpstra is zeer tevreden met het resultaat. “Er is een sterke kandidatenlijst tot stand gekomen. De meeste ouderen willen zekerheid, voor hun zelf en voor de toekomst van hun kinderen. Betaalbaar wonen, goede zorg, voldoende werk en inkomen, veiligheid en onderwijs zijn daarbij belangrijke zaken. Daarvoor heeft de oudere een stem nodig. Daarom moeten we samen bouwen aan een groeiende en sterke partij die opkomt voor het belang van ouderen in Friesland. Met deze kandidaten kunnen we dat.”

De kandidatenlijst voor provinciale staten bestaat naast Wiersma uit Gerard Timmerman (2) uit Ter Idzard, Rob Goedhart (3) uit Koudum, Cor Wijnstra (4) uit Leeuwarden en Albert Huizeling (5) van Ameland. Voor het waterschap is na Dogterom op de tweede plaats Piet de Vries uit Leeuwarden als kandidaat gekozen.