50PLUS en Partij van de Ouderen, niet voor niets partners op deze gezamenlijke lijst 9 voor de Provinciale Statenverkiezingen Noord-Holland, trekken niet zomaar samen op.

50PLUS – Partij van de Ouderen zijn ‘mensenpartijen’. Zij houden niet van regeren vanachter de tekentafel. Zij willen beleid niet afhankelijk maken van de waan van de dag. Of van onderzoekjes waarvoor bij toeval financiering is verkregen.

Natuurlijk hebben 50PLUS – Partij voor de Ouderen zeker oog voor goed, degelijk en vooral nuttig en onafhankelijk onderzoek, dat bestuurders kan helpen om zorgvuldig weloverwogen beslissingen te nemen. Waardoor de samenleving tegen onwerkelijke plannen en onuitvoerbare symboolpolitiek kan worden beschermd.

Maar de basis van ons beleid, dat bent U. Ons beleid wordt gevormd door wat wij zelf in gesprek met ouderen op straat, bij de bushalte, in het winkelcentrum, in de wachtkamer, tijdens vrijwilligerswerk of waar dan ook, tegenkomen.

50PLUS – Partij van de Ouderen maken werk van de verhalen en de problemen die ons worden toevertrouwd. We proberen ze helder te inventariseren en op de kaart te zetten. We proberen de sleutelposities, die we dankzij het vertrouwen van zeer veel mensen mogen bekleden, te benutten om iets aan de problemen van ouderen te doen. We zijn als oudere helft van Nederland wel klaar met bevlogen idealen: die hebben we al een half leven voorbij zien vliegen.

Wij hebben zo langzamerhand een nuchtere kijk op de werkelijkheid gekregen. Onze wens is dan ook om praktische oplossingen te vinden voor praktische problemen. Het zijn namelijk juist de dagelijkse ergernissen, op zichzelf vaak kleine dingen, waarvan de impact zo ontzettend groot is.

Degene die ons daarin het best kan adviseren bent U, de oudere, dus zelf!

U weet heel goed wat er mis is. Vaak hebt U, in UW straat, UW wijk of UW regio allang een goede oplossing verzonnen. Maar bij U heeft geen enkele onderzoeker aangebeld.

50PLUS – Partij van de Ouderen willen nu juist UW oplossing te weten komen. Wij kunnen daar vaak beleidsmatig wat mee!

Daarom willen 50PLUS – Partij van de Ouderen dat U, de burger, het laatste woord heeft bij beslissingen die invloed hebben op UW leefomgeving.

Een bindend referendum op gemeentelijk en provinciaal niveau.