Bij de loting voor de volgnummers van de lijsten kwam 50PLUS met ‘16’ uit de bus. Vijf partijen die tot nu toe nul zetels in de peilingen halen, staan daardoor hoger op de lijst.

De tien partijen die al in de Tweede Kamer zijn vertegenwoordigd kregen de nummers 1 tot en met 10. Dat 50PLUS al een zetel in de Eerste Kamer heeft, is daarbij niet van belang. Bij de overige partijen volgde een loting die tot gevolg heeft dat er in bepaalde kiesdistricten merkwaardigerwijs lijstnummers zullen ontbreken.

Door de enorme inzet van de afdelingen van 50PLUS is het gelukt om in alle kiesdistricten mee te kunnen doen, zelfs op Bonaire.

“Alle leden die hier een steentje aan hebben bijgedragen”, verdienen een groot compliment, zo laat lijsttrekker Henk Krol weten. “Er is in zeer korte tijd een waanzinnige klus geklaard.”

Vanaf nu zullen we overal bekend moeten maken dat kiezers onze partij pas onder nummer 16 op de lijsten zullen aantreffen. In veel gevallen is dat op de achterzijde van het stembiljet. “Geen fraai resultaat, maar we troosten ons met de gedachte dat het een herinnering is aan de meidengroep van weleer: Sweet Sixteen”.