Logo 50PLUS Noord Holland

Beste 50PLUS-leden in Noord-Holland,

Voor het einde van het jaar dienen alle provinciale afdelingen van 50PLUS een ledenvergadering te houden. Het bestuur van Noord-Holland heeft, gelet op Sinterklaas en de landelijke vergadering besloten deze op zaterdag 19 december 2020 te houden. Onze hoop was om, rekening houdend met de 1,5 meter afstandsregels, weer een echte ledenvergadering te kunnen houden. En tevens om u dan kennis te laten maken met de lijsttrekker van 5PLUS voor de Tweede Kamer: Liane den Haan.
Echter gezien de situatie met betrekking tot de verdere toename van besmetting van het coronavirus en de maatregelen die de Regering heeft genomen en er waarschijnlijk nog meer aan toe gaat voegen, heeft het Bestuur van 50PLUS Noord-Holland besloten geen bijeenkomst van de Provinciale Algemene Ledenvergadering (PALV) te organiseren op locatie. We gaan het via email doen.

Wij vinden dat we dit dan maar zo moeten doen omdat wij het belangrijk vinden dat wij als bestuur in contact blijven met onze leden en daarnaast moeten wij voldoen aan de formele verplichting uit het Huishoudelijk Reglement om een PALV te houden.

U hoeft zich, nu er geen PALV is op locatie, niet aan te melden. U kunt deelnemen aan PALV vanuit uw "luie" stoel. Hierdoor wordt mogelijk ook de betrokkenheid van de leden bij de PALV groter. Dat juicht het bestuur van harte toe.
Door de aanwijzingen die u eind november/begin december zult ontvangen kunt u vanuit uw veilige thuissituatie uw inbreng geven aan de PALV van 19 december. Die dag is alleen voor de planning gekozen. Er is dan geen vergadering, niet op locatie en niet virtueel via internet!

Waarom slechts via email? Ik leg u graag de overwegingen van het bestuur uit.
Kijkend naar de huidige bepalingen en de verwachting dat deze tot in december 2020 geldig zullen blijven, gaan wij er van uit dat het in december niet toegestaan is om fysiek met een (grote) groep te vergaderen en daarnaast willen wij niet verantwoordelijk zijn voor een eventuele besmetting van onze leden. Een Webinar is niet haalbaar vanwege de voorbereidingstijd en de hoge kosten. Het geld hiervoor besteden wij liever aan de verkiezingscampagne. Dat wij geen “echte” PALV kunnen houden vinden wij teleurstellend. Want wij vinden dat een PALV is, zoals hierboven al gemeld, een belangrijk moment is om direct met leden in contact te komen. Maar ook wij dienen ons te onderwerpen aan de COVID regels.
Dus dan maar niet gebaande paden bewandelen. Want we willen er wel voor zorgen dat u als lid uw mening kunt geven over zaken als:
• Het vaststellen van het verslag van de PALV van 9 november 2019;
• Hoe krijgen wij weer meer leden;
• In welke gemeenten zou 50PLUS volgens U bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 mee moeten doen en wie is bereid in die gemeenten de trekker te zijn;
• Advies over de Begroting voor 2021 van 50PLUS Noord-Holland.
We stellen u natuurlijk ook in de gelegenheid om aan het bestuur vragen te stellen over de agendapunten voor de PALV.
Dat kan alleen via de email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij kijken uit naar uw betrokkenheid voor de PALV 50PLUS Noord-Holland via de digitale snelweg per Email.
U krijgt naar aanleiding van de huidige concept agenda (Concept agenda ALV Noord-Holland) begin november 2020 via mail en/of de website van 50PLUS Noord-Holland nadere informatie en de stukken voor de PALV-van 19 december 2020.

Namens het Bestuur van 50PLUS Noord-Holland,

Arie Epskamp,
Secretaris/Penningmeester a.i.