fredsiteOp woensdag 20 maart zijn er Provinciale Statenverkiezingen. RTV Oost houdt op maandag 18 maart een slotdebat met alle lijsttrekkers om een handje te helpen bij het maken van een keuze. Het slotdebat vindt plaats in de Deventer Schouwburg en wordt vanaf 20.00 uur live uitgezonden op TV Oost en de website van RTV Oost.

De lijsttrekkers leggen elkaar het vuur aan de schenen over actuele provinciale thema’s. Inwoners van Overijssel leiden de debatten in aan de hand van een persoonlijk verhaal. Wanneer een debat te lang duurt, dan steekt de band op het podium hier een stokje voor. De debatten worden geleid door Daniel Godinho Veiga.

Lees meer...

In de St Willibrordeusschool in Vilsteren werd een debat met Statenleden gehouden, deel 1:

"Krachtige dorpskern komt uit de inwoners zelf"

De opnamen zijn gemaakt door VechtdalLeeft.

De inzet van Fred over krachtige kernen op 9.00, 21.40 en 30.15

Lees meer...

riabusOp uitnodiging van LTO Noord heeft Ria Smit, kandidaat nr 3 op de kieslijst van 50PLUS Overijssel, samen met leden van andere partijen op 6 maart werkbezoeken afgelegd.

De bus bracht hen om te beginnen naar “”De Varkenshoff””, een varkensbedrijf waar men enkele honderden vleesvarkens heeft maar ook een zgn. Serrestal.

Van de opbrengst van deze mooie stal kan men niet voldoende inkomsten genereren, maar dit heeft wel de passie van de bevlogen gastvrouw.

Lees meer...

Gisteren (4 maart) was er in de Meenthe in Steenwijk een bijeenkomst over vliegveld Lelystad.

Uiteraard volgt 50PLUS Overijssel al enige tijd de ontwikkelingen op de voet. Sterker nog 50PLUS Overijssel was de EERSTE die dit onderwerp benoemde tijdens de commissievergadering Milieu en Energie. En fractievoorzitter en Statenlid Fred Kerkhof heeft dan ook verschillende bijeenkomsten bijgewoond. Ook de voorlichting van de heer Alders bijvoorbeeld.

vogelaanvaringen50PLUS Overijssel is vanaf het begin dat wij er mee geconfronteerd werden kritisch geweest op het proces, maar zeker ook de uitkomsten. En met gekromde tenen hebben we de stuiptrekkingen gezien waarmee de Minister zich in alle richtingen bleef bewegen om Lelystad, koste wat het kost, door te drukken. Bij Provinciale Staten hebben we gezamenlijk met de meeste partijen al snel onze positie bepaald. Eerst herindeling luchtruim en een goede (lees correcte) Milieu Effect Rapportage (MER) en pas daarna openstellen. Met de restrictie dat Lelystad NIET zelfstandig mag groeien, maar een overloop voor Schiphol gaat vormen en GEEN vrachtvluchten. Dit hebben wij ook geventileerd bij 50PLUS Landelijk.

Lees meer...

debat RiaMaandag 4 maart was 50PLUS Overijssel te gast bij Farmfocus in Dalfsen. Tezamen met 9 andere partijen gingen we in debat over een aantal zeer belangrijke onderwerpen. 50PLUS werd vertegenwoordigt door onze kandidaat nummer 3; Ria Smit.

Bij aankomst bij Farmfocus was het helaas aardedonker en werd het mooie bedrijf daardoor aan het oog onttrokken.

Maar eenmaal binnen was het heel anders. Een mooie zaal en veel betrokken ondernemers. Je kon merken dat de besproken onderwerpen de mensen in hun ziel raakten.

Het debat werd gevoerd over het thema:

“”Hoe behouden we een krachtig en vitaal buitengebied in Overijssel.””

Lees meer...