bundle 1853667 1920Het is vrijdag, de week is nog niet ten einde, want ik vertrek straks naar Hengelo voor een middagje wonen, retail en leefbaarheid. Toch nu al de Keek, daar ik het hele weekend bezig ben met niet 50PLUS gerelateerde zaken. En dat begint morgenochtend met het inzamelen van oud papier hier voor Plaatselijk Belang Tuk.

Lees meer...

memory museumIk zei het vorige week al, het wordt een goed gevulde week. Op maandag had Ria een kennismakingsgesprek met Natuur en milieu in Zwolle. Een goed gesprek, waarbij de weidevogels en de wolf niet mochten ontbreken. Ik zelf had het genoegen om I.h.k.v. 75 jaar bevrijding, de opening van het Memorymuseum in Nijverdal te mogen bijwonen.

Lees meer...

begrotingHerfstvakantie, in de politiek heet dat reces natuurlijk. Kortom een rustige week. Buiten het leeswerk om dan. En dat mag ook best een keer zeker als ik terugkijk naar vorige week woensdag, want dat was behoorlijk intensief. Lezen dus.

De concept begroting is uit dus daar zit flink wat leeswerk in. Het is de eerste begroting van de huidige coalitie en dat is toch anders dan die van een coalitie die al langer acteert.
En toch waren er wel wat bezigheden buitenshuis. Maandag had ik samen met Kees, onze penningmeester, een afspraak met de accountant. 

Lees meer...

boerenprotestIk zou maandag beginnen met een democratiespel op het Provinciehuis. Echter door de aangekondigde actie van Overijsselse boeren werd deze afgezegd.  In eerste instantie probeerde GS nog vast te houden aan de Provinciale regelingen echter na een gesprek met LTO en een afvaardiging van de boeren werd besloten e.e.a. op te schorten en als richtlijn te werken met hetgeen Den Haag had verordonneerd. (foto ANP)

Lees meer...

Het is saai (druilerig en guur) herfstweer. Anders dan deze week. Die was allesbehalve saai. Het grote item was deze week wat mij betreft de gezondheidszorg.

Wederom is gebleken dat marktwerking in de zorg mijn handen niet op elkaar krijgt. We schreven het vorige week al. Het is m.i. onverkoopbaar aan je inwoners dat je een noodhulppost sluit. De gemeentelijke en provinciale politiek is het hier ook mee eens. Meerdere partijen hebben dan ook getracht om de hulppost in bedrijf te houden. Of om te zorgen dat het enige tijd werd uitgesteld.

Lees meer...

pepernotenZo is het nog volop zomer en zo staan de eerste pepernoten al in de supermarkt. Nu lijkt het wel of dat ieder jaar vroeger komt maar ja.

Week 40; wat een week. Een week waarin onze boeren duidelijk maken dat ze niet over zich heen laten lopen. Landelijk niet, maar ook in Overijssel niet. En in Overijssel speelt meer. Deze week werd bekend dat op 15 december eindelijk station Stadshagen opengaat. Dat werd wel tijd ook. Maar deze week is er ook één waar we proberen invloed uit te oefenen om de nood hulppost in Oldenzaal open te houden.

Lees meer...

Week 39 alweer. De dagen worden korter, de herfst begint. Het Statenwerk gaat door, dag na dag, week na week en maand na maand. Ook de afgelopen week mochten we weer aan de bak. Fred begon op maandag met een Statenspel voor nieuwe medewerkers. Altijd leuk om te doen.

kamperlijnDinsdagavond was de bestuursvergadering 50PLUS Overijssel. Ook hier zit ik aan, alleen in de rol van adviseur. Woensdag was het Statentafeldag, van huis uit altijd een drukke, of zo u wilt, goed gevulde dag.
Deze woensdag behandelden we de vorderingen aan het Kamperlijntje, het regenboogstembusakkoord, de actualisatie omgevingsverordening, welke geheel i.h.k.v. landbouw en natuur stond, een infosessie over geheimhouding en Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB), een werkbezoek Leader, waarbij o.a.

Lees meer...

koos groenewoldRia Smit, burgerstatenlid van 50PLUS Overijssel, gaat samen met de Overijsselse landbouwwoordvoerders van CDA, FvD, VVD, PVV en SGP de boeren tijdens het protest in Den Haag dinsdag een hart onder de riem steken. En dus reizen de Overijsselse landbouwwoordvoerders met de boeren mee, zo laten ze weten in een gezamenlijke verklaring.

De Statenleden schrijven dat de agrarische sector van groot belang is voor Overijssel. 'Zij produceren ons voedsel, geven ons werkgelegenheid, zorgen voor het Overijsselse landschap en dragen bij aan de motor van onze economie.' De Statenleden benadrukken dat ze 'trots' zijn op de boeren.

Lees meer...

intro geld 350x200Een week met UPS en downs. De politieke week begon op woensdag. Om 08.30 uur had onze penningmeester Kees het zogenaamde penningmeesteroverleg. De (nieuwe) accountant wil een aantal zaken anders dan we tot nu toe gewend waren. Hier wordt nu aan gewerkt. Ons uitgangspunt blijft dat we proberen zo veel mogelijk geld van de fractievergoeding over te houden, zodat dit gemeenschapsgeld terugvloeit naar de belastingbetaler.

Lees meer...

Een week waaruit blijkt hoe groot het belang van interne samenwerking binnen de fractie is. Op maandag mocht ik in het ochtendprogramma van RTV Oost een vooraf ingebrachte stelling promoten als opiniemaker. Mijn stelling luidde: ik vind het belachelijk dat ik moet betalen voor parkeren bij een ziekenhuis!

betaalautomaatDat mensen dit onderwerp belangrijk vinden blijkt uit de deelname aan deze stelling. Er reageerden meer dan 9500 mensen. 54,31% is het met ons eens, terwijl ook nog eens 39,52% van mening is dat in ieder geval de patiënten gratis moeten kunnen parkeren. Slechts 6,17% vindt het logisch dat je moet betalen. En in het avond programma werd hier op gereflecteerd. Leuk om te doen en hopelijk voor herhaling vatbaar.

Lees meer...