Thermometer for for Prevent Corona VirusJa, ondanks een virus wat de wereld in zijn greep houdt, of misschien wel juist daarom, houden we vast aan zekerheden. Eén van die zekerheden is dat ik probeer een Keek op de week te fabriceren. Dus ook vandaag weer.
Ik hoop dat u (mijn lezers en lezeressen) nog steeds gezond bent of al aan de beterende hand. En uiteraard hoop ik dat dat ook geldt voor al uw dierbaren. Echter ik realiseer me ook dat voor sommigen e.e.a. wel heel dichtbij komt. Voor hen die wel direct betrokken zijn (of zelf besmet, of besmette mensen in hun directe omgeving hebben) kan ik alleen maar zeggen dat ik op afstand met ze mee leef. Ik wens al deze mensen beterschap en sterkte.

Lees meer...

coronaEen andere Keek dan dat u van mij gewend bent. En dat kan ook haast niet anders. De wereld ziet er compleet anders uit. Logisch deze pandemie zet ieders leven in min of meerdere mate op zijn kop. Zaken die twee weken geleden volstrekt normaal waren zijn nu compleet anders. Op ieder gebied.

Ik heb er zelf voor gekozen om zo goed en kwaad als het kan in vrijwillige sociale isolatie te gaan. En dat zouden m.i. meer mensen moeten doen. Wil dat zeggen dat je helemaal de deur niet meer uit kan gaan?

Lees meer...

handenwassenDe week van de afzeggingen. Weliswaar ging het programma deze week grotendeels volgens schema, maar zeker het toekomstige programma ging op de kop. Terecht? Ik vind van wel.
De uitbraak van het Coronavirus noopt ons daar toe. Naar mijn mening moet je een risico-inschatting maken en proberen de verspreiding in te dammen. Dat is m.i. niet paniekerig, maar pragmatisch. De WHO heeft het COVID-19 officieel tot pandemie gemaakt.Dat klinkt angstwekkend, maar het betekent niets meer en minder dan een wereldwijde epidemie.

Lees meer...

Waar ik vorige week nog begon met de aanhef dat het een saaie week was, nu deze week was verre van dat.
green dealEr was voldoende politieke reuring en echt op alle niveaus. En eerlijk gezegd vind ik dat meestal wel prettig. Het houdt me ook scherp. Landelijk of in ieder geval bovenregionaal waren er een aantal zaken die mij bezig hielden. Bezig hielden in die zin dat het zaken waren waar ik echt een andere mening had dan de veroorzakers van dit "nieuws".
Laat ik beginnen op EU niveau. Frans Timmermans liet weten dat we toch echt haast moesten gaan maken met de klimaatmaatregelen. Kostte vat het kost. Duizenden miljarden euro's extra kosten, zouden geen probleem moeten zijn.

Lees meer...

reevesluisKent u dat? Een week die eigenlijk wel erg saai is. Tenminste op arbeidsgebied. Nu, ik had dat deze week. De agenda was arbeid technisch gezien niet erg vol. Dat was te voorzien, maar toch. Het leek er in eerste instantie op dat er toch nog wat interessante zaken zouden gaan gebeuren. Ik werd namelijk dinsdag door onze vertegenwoordiger bij het waterschap Drenths Overijsselse Delta benaderd dat er mogelijk een veiligheidsprobleem zou zijn bij de nieuwe Reevesluis (Deze komt in de plaats van de huidige Roggebotsluis in het Drontermeer, zuid van Kampen). Ik probeerde de verantwoordelijk Gedeputeerde te bereiken om hier opheldering over te krijgen, maar door een aantal redenen lukte dat niet.

Lees meer...

50plusregeringVooruitzien is regeren! In deze columns kijk ik meestal terug, maar geef ook een kleine kijk op de komende periode. Gezien het reces, dus erg rustig, draai ik het eens om, onder het mom; REGEREN IS VOORUITZIEN !.
En als het aan mij ligt gaat 50PLUS mee regeren, z.s.m., maar in ieder geval na de komende verkiezingen. Reden? Ze slaan helemaal door het huidige kabinet. Terwijl men pensioenen al een decennium niet indexeert laat men de kosten steeds verder oplopen. Laat me een paar voorbeelden noemen.

Lees meer...

4daagseHet is zaterdagmorgen als ik deze Keek schrijf. Een zaterdagmorgen tussen twee stormen in. Ciara die we vorige week over gewaaid kregen en Dennis die onderweg schijnt te zijn. Twee stormen die meer herfstachtig zijn dan winters. Want deze winter blinkt niet uit in winterse omstandigheden. Geen 11 stedenkoorts, sterker nog; geen ijs op de sloot. En sneeuw? Op wat natte sneeuw en wat hagel na is het nog niet wit geweest. Is dat erg? Ik persoonlijk vind het niet.

Lees meer...

Wat speelde er de afgelopen week? Terwijl in de hele wereld mensen ziek worden van het “Corona virus”, lijkt het in Nederland vooralsnog mee te vallen met de uitbraak van dit virus. Kortom, dan kunnen wij ons weer druk maken om andere zaken.

moorkopananasZo speelt, na de zwartepieten discussie, de afgelopen dagen de belangrijke vraag op of de naam “Moorkop” nog wel van deze tijd is. De Hema was er als de kippen bij (zij waren ook één van de eersten die de Kerststol omdoopten in Feeststol), om de benaming te veranderen in chocoladebol. Maar de echt eerste was een veganistische (ik wist niet eens dat deze bestonden, maar enfin) banketbakker in Monster. En deze zou zelfs bedreigd worden door iemand die een Moorkop eiste. Dat dit meer een reclamestunt leek, laten we hier maar buiten beschouwing. Ze gingen een paar uur eerder dicht van de schrik en de bakker kreeg een podium bij Jinek. Of het e.e.a. bewust gebeurde durf ik niet te zeggen, maar goedkopere reclame op de televisie bestaat volgens mij niet.

Lees meer...

En wederom een rustige politieke week. Geen uitspringers, maar kabbelend voorwaarts. Dat lijkt misschien onbevredigend, maar een weekje tijd voor andere zaken is toch ook wel prettig. Is er dan helemaal niets gebeurd op het politieke vlak? Natuurlijk wel.

pensioenpotIn Den Haag, hebben de gevestigde partijen weer laten zien dat ze niets op hebben met ouderen. Ze gaan zelfs debatten omtrent verhoging van pensioenen systematisch uit de weg. En dat terwijl bij meerdere mensen, ook specialisten, duidelijk wordt dat de pensioenpotten mudvol zitten. Dat niet de (reken)rente bepalend is, maar de rendementen. En dat de belofte van een pensioenindexatie, een waardevast pensioen, niet zo maar opzij geschoven kan worden. Dat was in ieder geval een gerechtelijke uitspraak deze week.

Lees meer...

bank note 209104 1280Nieuwe week, nieuwe kansen. Voor ons als fractie, maar zeker ook voor de mensen met een AOW(tje) en eventueel een aanvullend pensioen(tje). Waarom ik dit noem? Nou de eerste uitkering van 2020 is binnen.

Het kabinet riep het al; IEDEREEN GAAT ER OP VOORUIT! De eerste reacties stromen dan ook binnen. Verhogingen van dik 16 Euro voor echtparen met alleen een AOW en helaas ook verlagingen van bijna hetzelfde bedrag als je een aanvullend pensioen hebt. Hoezo Iedereen gaat er op vooruit? De ziektekosten zijn wederom omhoog gegaan en ook de boodschappen zijn in prijs gestegen. Indexatie schijnt voor dit kabinet, tenminste als het gepensioneerden betreft, een vies woord te zijn. Gelukkig beseffen steeds meer mensen dit.

Lees meer...

Verkiezingsprogramma 50PLUS Overijssel

Klik HIER om het verkiezingsprogramma te lezen