Mantelzorg Henk mw BraakhekkeDe week waarin uitkwam dat niet 1500 mensen wachten op een plaats in een verpleeghuis maar 18.000. Wat een enorme misrekening. Een misrekening die volgens mij te voorzien was. In 2015 moest zo nodig de ouderenhuisvesting op de schop.

De gezondheidszorg moest anders. Duizenden, zo niet tienduizenden verzorgenden werden ontslagen of moesten op zoek naar ander werk. Mantelzorg en langer thuis wonen waren de toverwoorden. Nou we hebben het geweten.

Lees meer...

De eerste Keek van 2020.

linda ria copyOm te beginnen wil ik al mijn lezers en hun dierbaren de allerbeste wensen voor het komende jaar doen toekomen. Met als belangrijkste item een goede gezondheid en als het even kan met veel geluk. 
De jaarwisseling zit erop, ik mag hopen dat u deze zonder noemenswaardige problemen bent doorgekomen. Ook voor de fractie zit het reces er weer op. De nieuwjaarsrecepties vliegen om onze oren en zelfs de eerste werkzaamheden hebben ons al weer bezig gehouden. Maandag was de Provinciale nieuwjaarsreceptie, helaas was ik zelf tijdelijk aan het bed gekluisterd, maar Linda en Ria namen de honneurs in het Provinciehuis waar.

Lees meer...

nieuwjaarswensIn principe de laatste Keek van dit jaar. De werkzaamheden zitten er praktisch op en, niet onbelangrijk, het Kerstreces is begonnen. Een terugblik op het jaar vindt u straks terug in onze nieuwsbrief in januari. Dus nu alleen een blik op de afgelopen week.

Zaterdag 14 december was de ALV in theater Orpheus in Apeldoorn. Een vergadering die in goede harmonie verliep, maar die naar mijn mening, ik schreef daar al eerder over, wat meer politiek en wat minder bestuurlijk had gemogen. Gelukkig heeft Geert Dales en het HB besloten om met een vijftiental leden om de tafel te gaan om te bezien of dit in de toekomst niet anders ingevuld kan worden. 

Lees meer...

kerstboomOnze Kerstboom thuis staat. En ik denk bij veel meer mensen thuis. Dat brengt naar mijn mening gelijk een goede sfeer. Maar bij het opzetten van de kerstboom gaan mijn gedachten ook altijd uit naar hen die of geen Kerstfeest vieren of kunnen vieren en naar hen die Kerstfeest moeten vieren zonder hun geliefden. Bijvoorbeeld de Defensie collegae die ver van huis zijn om onze veiligheid te waarborgen. Maar het opzetten van de kerstboom in aanloop naar de feestdagen is weliswaar vermeldenswaard, maar niet direct de insteek van deze Keek.

Lees meer...

0Een week waarbij heel veel gebeurd is, maar niet direct op het Provinciale Statenfront. Natuurlijk 5 december was Sinterklaas. Voor (klein) kinderen altijd een spannende tijd. Wat zouden we/ze gaan krijgen. Diezelfde spanning voelen ook onze gepensioneerden. M.d.v. dat ze eigenlijk al weten dat ze in het gunstigste geval niets krijgen, maar ook niets extra’s moeten inleveren.

Een week waarin Klaas Dijkhof, u kent hem wel, de man die vindt dat je als je een uitkering krijgt dat je dan een tegenprestatie moet leveren, buiten de vorige week reeds genoemde wachtgeldregeling ook nog onterecht reiskosten ontving. 
Tja dat wist hij natuurlijk niet, want hij keek niet iedere maand op zijn loonstrookjes. Het onterechte wachtgeld wilde hij wel stopzetten, maar ja dat kon niet. Nu gelukkig wel. Maar dan weer niet met terugwerkende kracht.

Lees meer...

brainsDeze week is er ééntje die zich kenmerkte als één die heel goed zichtbaar maakte hoe failliet kabinet Rutte III eigenlijk is. We hebben een Minister President met een geheugen die je eerder verwacht bij een zwaar dement persoon, dan van onze “bezielende” leider.

Ik doel dan natuurlijk op het bombardement in Irak, waar burgerslachtoffers vielen. Burgerslachtoffers moet je natuurlijk proberen te voorkomen, maar als oud militair weet ik dat je er soms niet aan ontkomt. Ook weet ik dat bombardementen echt stuk voor stuk worden afgewogen. En dat was ook hier het geval.

Lees meer...

monitor copyDe afgelopen week kwam de monitor uit. De monitor is een instrument wat de voortgang laat zien, maar dus ook de knelpunten in de uitvoering van het college. Ik schreef hier vandaag al eerder over en heb ook de link gedeeld voor diegene die echt zelf wil zien waar we in de Provincie mee bezig zijn. Deze week kwam ook Linda weer terug van haar korte vakantie en zo konden we er deze week met zijn drieën weer goed tegen aan. 

 

Lees meer...

WORD LIDDeze tekst kom je ook tegen in sommige liedjes en het is dan ook een waarheid als een koe.
Dat geldt in je privé leven, maar ook in je werk. Ik citeer wel eens de kreet: alleen ben je sneller, maar samen kom je verder. En dat geldt bijna altijd en bijna voor iedereen.
Dus ook voor een politieke partij. We kunnen het niet zonder leden. We kunnen het niet zonder een goed bestuur, maar ook de politici kunnen het niet alleen.
Misschien vraagt u zich af, waar wil Fred nu naar toe?
Wel dit bericht is drieledig!

Lees meer...

Fred aan het woordTijd vliegt als je te naar je zin hebt. De pepernoten liggen al in het schap, de Pietendiscussie over het uiterlijk is weer vol aan de gang en de dagen worden met de dag korter en guurder.

Ook onze week 46 zit er weer op. Zoals ik vorige Keek al aangaf speelde de begroting een grote rol. Veel leeswerk vooraf, het voorbereiden van de algemene beschouwingen betreffende de begroting, het indienen van een tweetal moties over waterstof en Natura 2000 gebieden en de bijbehorende spreek tekst daarmee startte deze week.

Lees meer...

bundle 1853667 1920Het is vrijdag, de week is nog niet ten einde, want ik vertrek straks naar Hengelo voor een middagje wonen, retail en leefbaarheid. Toch nu al de Keek, daar ik het hele weekend bezig ben met niet 50PLUS gerelateerde zaken. En dat begint morgenochtend met het inzamelen van oud papier hier voor Plaatselijk Belang Tuk.

Lees meer...