pepernotenZo is het nog volop zomer en zo staan de eerste pepernoten al in de supermarkt. Nu lijkt het wel of dat ieder jaar vroeger komt maar ja.

Week 40; wat een week. Een week waarin onze boeren duidelijk maken dat ze niet over zich heen laten lopen. Landelijk niet, maar ook in Overijssel niet. En in Overijssel speelt meer. Deze week werd bekend dat op 15 december eindelijk station Stadshagen opengaat. Dat werd wel tijd ook. Maar deze week is er ook één waar we proberen invloed uit te oefenen om de nood hulppost in Oldenzaal open te houden.

De secretaris van 50PLUS Overijssel (Hetty) is samen met anderen (partijleden of niet) met een handtekeningenactie begonnen. Op het moment van schrijven is het aantal handtekeningen de 10.000 al dik voorbij. En ook als politiek roeren we ons in dit dossier. Weliswaar zijn we (nog) niet in de gemeenteraad vertegenwoordigd, maar we hebben, samen met andere politieke partijen een brandbrief verstuurd en onze Haagse vertegenwoordiging gevraagd om hier wat mee te doen.

Wat hebben wij als fractie nog meer gedaan deze week? Afgelopen maandag mocht ik aanwezig zijn bij een vluchtelingenconferentie in Arnhem. De belangrijkste boodschap luidde dat er meer met en minder over vluchtelingen gesproken zou moeten worden.
ria boerenprotestDinsdag was het grote boerenprotest in Den Haag. Tezamen met andere Overijsselse woordvoerders Landbouw heeft Ria hier onze steun aan onze boeren betuigd. 
Ikzelf mocht dinsdag en woensdag in Groningen het InterProvinciaal Overleg (IPO) bijwonen. Een overleg met als overkoepelend thema economie. Masterclasses, een symposium, een uitleg van het UMCG over gezond ouder worden en netwerken stonden hierbij voorop. Wat mij persoonlijk het meest aansprak was een bijdrage over een zogenaamde “wondertafel” een combinatie van een interactieve tafel met beamer. Dit apparaat is in staat om dementerenden op een niet te prikkelende manier een geluksmoment te bezorgen. Wat mij betreft zou hier best wat Provinciale subsidie naar toe mogen.

Donderdag was er een congres over zogenaamde grote grazers. Edelherten bijvoorbeeld. Ria (wederom in haar rol van woordvoerder Landbouw en Natuur) mocht deze bijeenkomst bijwonen. En ook onze penningmeester werd hiervoor in de gelegenheid gesteld. Zeker het bezoek aan het nabijgelegen natuurgebied om burlende herten te aanschouwen was een hoogtepunt. Vandaag staat in het teken van het afwerken van de administratieve handelingen en het lezen en beoordelen van de begroting 2020. Deze wordt binnenkort in PS behandeld. 

brussel euvlag banier 20190320 bkff168Dan het programma volgende week. Niet uitgebreid maar wel interessant. Op woensdagavond is er een infosessie planning en control financieel beleid en een toelichting op de opzet van de begroting. De begroting is nog niet bekrachtigd door de staten, maar mocht u geïnteresseerd zijn kunt u deze op de site van de Provincie raadplegen. Dinsdag en woensdag ga ik naar Brussel (EU), voor een bijeenkomst over de EU regio’s. Hier staat onder andere slimme mobiliteit op het programma.
Een keer een week zonder overvol programma, maar toch met voldoende uitdagingen.

Tot de volgende KEEK, Fred.