begrotingHerfstvakantie, in de politiek heet dat reces natuurlijk. Kortom een rustige week. Buiten het leeswerk om dan. En dat mag ook best een keer zeker als ik terugkijk naar vorige week woensdag, want dat was behoorlijk intensief. Lezen dus.

De concept begroting is uit dus daar zit flink wat leeswerk in. Het is de eerste begroting van de huidige coalitie en dat is toch anders dan die van een coalitie die al langer acteert.
En toch waren er wel wat bezigheden buitenshuis. Maandag had ik samen met Kees, onze penningmeester, een afspraak met de accountant. 

En donderdagmiddag hielden we onze fractievergadering. Hierbij bezien we of we de juiste dingen doen, maar ook of we dat goed doen. We bespreken het komende programma en kijken terug naar hetgeen we gedaan hebben. Maar deze keer hadden we ook een gesprek met de rekenkamer. Een jaarlijks terugkerend fenomeen waar besproken wordt welke onderwerpen we als fractie graag als onderwerp van onderzoek zien. De Rekenkamer beslist zelfstandig over de onderwerpen, maar ze luisteren wel heel goed naar wat de diverse fracties belangrijk vinden. Één van de onderwerpen waar wij erg in geïnteresseerd zijn is bereikbaarheid van stad en land. Hopelijk wordt dat dan ook één van de vier onderwerpen de komende periode.

ria mestwaarderingVandaag, vrijdag, is Ria bij een symposium over “mestwaardering”. Zeker in een tijd waar stikstofdepositie en het wel of niet willen biovergisten onderwerp van gesprek zijn is dit voor ons partijstandpunt relevant. 

Volgende week staan er meerdere zaken op het programma. Ria gaat maandag kennismaken met natuur en milieu Overijssel. Zelf ben ik maandag bij de opening van het memorymuseum in Nijverdal. Dinsdag heb ik eerst een gesprek met de riettelers in de Weerribben. En ‘s avonds is er bestuursvergadering in Deventer. 

Woensdag staat als commissiedag in het teken van de begroting. Maar ook wordt er gesproken over een mogelijke grondwet wijziging over de wijze van kiezen voor de Eerste Kamer. Om 16.00 uur is dan het Presidium en om 18.00 uur hervatten we de Statenvergadering die we vorige week woensdag wegens tijdgebrek hebben moeten schorsen.

Grens Duitsland 759x500Donderdag zijn Linda en ik in Enschede om te spreken en te luisteren naar de (on)mogelijkheden van grensoverschrijdend Openbaar Vervoer. En vrijdagmiddag mag ik mij storten op het Provinciaal Jeugddebat. Als jurylid gaan we luisteren wat voor goede ideeën de jeugd heeft om Overijssel nog mooier te maken.
Het belooft dus weer een mooie week te worden.

Tor de volgende Keek, Fred.

Lees hier de eerder verschenen  "Keek op de week"