Voor 50PLUS lid van Provinciale Staten in Overijssel

fredsite

Ik ben woonachtig in Tuk, in de gemeente Steenwijkerland. Ik ben gepensioneerd beroepsofficier met als specialiteit Civiel militaire samenwerking/Veiligheid op nationaal niveau. Sinds 2015 ben ik namens 50PLUS Statenlid en fractievoorzitter in Provinciale Staten Overijssel. Tevens ben ik bij rampen en calamiteiten werkzaam als Algemeen Commandant Geneeskundige Zorg bij de Veiligheidsregio IJsselland als leidinggevende bij de operationele GHOR-organisatie. Ik was tot voor kort voorzitter van het Rode Kruis afdeling Kop van Overijssel. Bij mij staat de mens centraal. Door mijn militaire loopbaan beschik ik over uitstekende leidinggevende capaciteiten. Ik ben daadkrachtig, eerlijk en loyaal. Maatschappelijk ben ik zeer betrokken en ik beschik over verantwoordelijkheidsgevoel. Ik ben pragmatisch en werk oplossingsgericht. Ik wil mijn capaciteiten benutten om ouderen een stem te geven!” Dat heb ik de afgelopen 4 jaar gedaan en ik ben voornemens om dat ook de komende 4 jaar te gaan doen.

Overijssel is een prachtige provincie, door streekgebonden landschappelijke elementen. Dat moet zo blijven! 50PLUS staat voor een provincie waar je veilig moet kunnen wonen, werken en recreëren. Dat wil 50PLUS Overijssel bereiken door het bevorderen van meer veiligheid in en om het huis, maar ook door veiligere wegen, denk aan gescheiden rijbanen voor fiets- en snelverkeer. Geen keuze tussen eigen of openbaar vervoer, maar beide, waarbij het openbaar vervoer veel meer naar maatwerk moet. 50PLUS is voor leefbare dorps- en stadskernen, maar ook voor een leefbaar platteland. 50PLUS Overijssel vindt dat de overheid er voor de burger is en niet andersom!

Meer hier over op onze pagina “verkiezingsprogramma”.

Meer op www.50PLUSoverijssel.nl

Ik ben 47 jaar en heb samen met mijn man 5 kinderen (samengesteld gezin). Ik ben geboren in Emmen maar woon sinds 2013 (6 jaar) in het mooie Slagharen.

linda siteDoordeweeks ben ik werkzaam als casemanager dementie in gemeente Coevorden voor Zorggroep Tangenborgh en onlangs ben ik gestart als coördinator van expertisecentrum DEMENS in Gemeente Emmen. Al met al werk ik al 32 jaar in de zorg en dan met name in de ouderenzorg. Ik heb in verschillende zorg settings gewerkt onder andere bejaardenhuis, verzorgingshuis, psychiatrie, palliatief, ziekenhuis, verpleeghuis en thuiszorg. Daarnaast volg ik nog een HBO studie: Toegepaste Gerontologie aan de hogeschool Windesheim in Zwolle.

Eind 2014 ben ik lid geworden van 50PLUS. Ik heb bewust voor 50PLUS gekozen omdat ik mij zorgen maak over hèt wel en wee in de zorg en het welzijn van ouderen in de samenleving. 50PLUS is een partij die de belangen van ouderen in de samenleving behartigt maar zich ook bezighoudt met o.a  duurzaamheid, jeugd en pensioenen.

Lees meer...

ria siteIk ben  64 jaar jong en woon in Wierden. Hier ben ik geboren en getogen. Ik ben dus een echte Tukker.

Met 46 jaar  bij eerst het Korps Rijkspolitie en daarna de Nationale Politie mag ik zeggen dat ik een ruime werkervaring heb in diverse ondersteunende en informatie gerichte functies.

Ik ben al  een aantal jaren lid van 50PLUS en was het laatste jaar ook bestuurslid van 50PLUS Overijssel.

Toen de kans voorbij kwam in 2018 om mij beschikbaar te stellen voor een plek op de kieslijst PS 2019 heb ik niet geaarzeld en mijn kans gegrepen.

Lees meer...

kees siteMijn rollen in de fractie zijn niet zo zeer op de voorgrond. Door ondersteuning van ons team en het bewaken van de financiën draag ik mijn deel bij.

Mijn expertise en interesses zijn derhalve zeer breed: belastingen en fiscaliteit, een leefbaar “platteland”, mobiliteit, vitaal wonen, aspecten op het gebied van de LHBTI-groep, natuurbeheer, dierenwelzijn, duurzaamheid  en de energietransitie zijn daar een onderdeel van.

50PLUS gaat dus niet alleen over ouderenzaken. Blij ben ik met de ontwikkelingen binnen de partij over een nieuwe stroming “50JONG”, speciaal voor jongeren die zich voorbereiden op de toekomst.   

jolanda site

 

 

Ik ben Jolanda van der Heijden en ik woon in het prachtige Tuk (Steenwijk). Ik ben 55 jaar jong, getrouwd, moeder van 2 dochters en oma van 2 lieve kleindochters. 

Sinds 2015 ben ik met heel veel plezier fractiemedewerker van 50PLUS in de Provinciale Statenvan Overijssel.

Verkiezingsprogramma 50PLUS Overijssel

Klik HIER om het verkiezingsprogramma te lezen