Het was een druk, mooi, gezellig en intensieve week. Een week van gezin, werken, studie, raad en staten. 

bewaarloodsMaandag, overdag gewerkt. Overdag 2 moties en een amendement ontvangen. 
Motie vreemd 1: deze motie dien ik samen met Erica (PvdA). De motie heeft betrekking op bewonersinitiatieven. 
Motie 2: dit ging over de aardappelbewaarloods in de Krim (foto Roelink&Veldhuis)

Amendement: dit ging over APV gemeente Hardenberg en het had betrekking op kleine evenementen. Ik lees alles door en overleg met mijn fractie wat we er mee gaan doen of wel wat vinden wij en onze achterban ervan?

Dinsdag, 1/2 dag gewerkt. Ik ben ‘s middags bij een betrokken inwoner van de buurtbussen in de Krim langs geweest. Het was een spontane actie en het werd zeer gewaardeerd. Onder het genot van een kop koffie werd ik op de hoogte gebracht van hoe het gaat met de buurtbussen in gemeente Hardenberg na het invoeren van cash loos betalen. In het voorjaar heeft onze partij hier vragen over gesteld, in het vragenuurtje, bij GS. Afgelopen week heeft CDA hier ook vragen over gesteld. In de Krim is op dit moment geen verkooppunt meer waar je met contact geld een kaartje kunt kopen. Het enige verkooppunt is in de buurtbus en dit kan alleen met bankpas of OV. De crux: contact betalen. Wordt vervolgd... Verder heb ik deze middag gewerkt aan mijn betoog voor de “aardappelbewaarloods”. ’s Avonds naar het gemeentehuis geweest want er stond een raadsvergadering en oriënterende ronde op de agenda en daarna het afscheid van onze burgemeester P. Snijders. 

Stukken lezen:
Raadsvergadering (bespreekstukken): wijziging APV, ongewijzigd vaststellen van verklaring van geen bedenkingen voor de realisatie van een aardappelbewaarloods. 
Oriënterende ronde (meningsvormen): vaststelling bestemmingsplan Rheerzermaten en Diffelen en ontwikkeling schulddienstverlening. 

linda1Woensdag, overdag gewerkt en ‘s avonds ben ik naar het provinciehuis geweest in Zwolle. We werden geïnformeerd over RES en de PAS. RES: regionale energie strategieën. PAS: Programma aanpak stikstof. Een spannende dag want mijn dochters gingen naar het concert van Ariane Grande. Je zult je vast afvragen waarom is dit spannend? Voor mijn jongste dochter was dit haar 1e concert en ik hoefde ze niet heen te brengen want mijn oudste dochter reed zelf heen. Kleine meisjes worden groot. 

Donderdag heb ik tot kwart over drie gewerkt. Op deze dag nam P. Snijders, onze burgemeester, ook afscheid en dit werd in Dedemsvaart gehouden. Hier ben ik samen met PB Slagharen naar toe geweest. 

Vrijdag de hele dag actief geweest met andere raadsleden. S morgens werkgroep Inclusieve samenleving in het gemeentehuis, ’s middags werkbezoek aan het nieuwe ziekenhuis, om zes uur bij omroep NOOS (buurtbussen en dementie vriendelijk gemeente)en daarna door naar theater De Voorveghter. In het theater hebben we de voorstelling “Letter voor Letter” gezien. (Laaggeletterdheid).

Linda Verschuur-Otter

linda 3