aanbieding handtekeningenOp 1 januari 2020 valt het doek voor de hulppost in Oldenzaal. Tenminste dat is de wens van het bestuur. De betrokken inwoners zijn het daar niet mee eens. En ook de Provinciale en Gemeentelijke politiek willen graag een andere oplossing.

Oldenzaler Wim Gaalman richtte een actiegroep op voor behoud van de spoedpost: Patiëntencollectief Noordoost Twente, dat meer dan 15.000 leden heeft. Met die groep verzamelde hij 12.000 digitale handtekeningen en 4.000 fysieke krabbels tegen de sluiting van de post.

Lees meer...

ria boerenprotestAlleen het woord al is eng. Stof waarvan je stikt. DAAR WORDT JE BANG VAN! Maar is dat wel zo? Hoe slecht is stikstof eigenlijk? Op school, heel lang geleden, maar ook later toen ik ging duiken leerde ik het al: de broodnodige lucht om te ademen bevat 20,94 % zuurstof, ongeveer 1 % edelgasjes, maar 78,09 % stikstof. In ieder geval tot een hoogte van 16 km. Bomen en planten gebruiken stikstof als voeding (stikstofoxidatie).

Ik wil hier geen hele natuurkundige verhandeling houden, maar tracht om e.e.a. in het juiste perspectief te zetten. In Nederland slaan we naar mijn mening op dit moment door. Bouwprojecten liggen stil. Boeren krijgen de schuld van een enorme vervuiling en er wordt gedreigd met halvering van de veestapel. Is dit nodig?

Lees meer...

Lees hier de nieuwsbrief van 50PLUS Overijssel.

nieuwsbrief 50plus edited 1met informatie over activiteiten van onze provinciale fractie, de gemeenteraadsverkiezingen in 2022, nieuws uit de Tweede Kamer fractie, nieuws uit de gemeentefractie Hardenberg en nog veel meer nieuws van 50PLUS Overijssel.

Ook kunt u zich aanmelden om deze nieuwsbrief in uw mailbox te ontvangen.

Alle nieuwsbrieven van 50PLUS Overijssel kunt u hier nog eens lezen

Lees meer...

fountain 3024237 960 720Festivals die subsidie krijgen van de provincie moeten gratis drinkwater aan hun bezoekers schenken. Bij de provincie ligt er een voorstel op tafel om dat te regelen, morgen wordt erover gestemd.

"Als provincie stoppen we best veel geld in festivals, dus zijn watertappunten een mooie tegenprestatie", zegt Sander Slots van de PvdA. Slots diende het voorstel in, samen met Fred Kerkhof van 50PLUS.

Bezoekers moeten nog te vaak water kopen op festivals. "En je eigen water wordt bij de ingang in beslag genomen. Bizar eigenlijk, helemaal als het zo’n snikhete zomer wordt als vorig jaar."

Lees meer...

Forever Young Festival 201850PLUS geeft acte de présence bij een groot zomerfestival:  het Landelijk Democratiefestival in Nijmegen.

De Eerste en Tweede Kamer zijn momenteel met zomerreces en ook gemeenteraden en Provinciale Staten gaan in een zomermodus. Maar dat betekent niet dat u een vakantie lang niets meer van 50PLUS hoort. Onze partij is bijvoorbeeld aanwezig bij een zomerfestival in Nijmegen. Noteer de datum in uw zomeragenda!

 

Lees meer...

nieuwsbriefLees hier de nieuwsbrief van 50PLUS Overijssel.

Ondermeer met informatie over activiteiten van onze provinciale fractie, de gemeenteraadsverkiezingen in 2022, nieuws uit de Twee Kamer fractie, nieuws uit de gemeentefractie Hardenberg en nog veel meer nieuws van 50PLUS Overijssel.

Lees meer...

overijssel kopieHet hoofdbestuur van de 50PLUS partij heeft aangegeven dat zij v.w.b. de gemeenteraadsverkiezingen, in het gehele land willen participeren om uiteindelijk mee te  doen met de verkiezingen voor de gemeenteraden in 2022.

Hiervoor wil men gemeentelijke afdelingen opzetten, deze zullen vanuit de provinciale besturen worden gecoördineerd.

In dat kader zoeken wij, het provincie bestuur 50PLUS Overijssel, personen die zich beschikbaar willen stellen als kandidaat, voor de op te richten gemeentelijke afdelingen en als kandidaat voor de gemeenteraad.

Lees meer...

fredsiteIn Overijssel moet een gedeputeerde verantwoordelijk worden voor ouderenbeleid. Dat vinden fractievoorzitter van 50PLUS Fred Kerkhof en GroenLinks in Provinciale Staten van Overijssel. Ouderenbeleid moet worden toegevoegd aan het takenpakket van één van de gedeputeerden. Dat moet ook kunnen, want er is een extra gedeputeerde bij gekomen, terwijl het takenpakket van die provinciebestuurders nagenoeg gelijk is gebleven.

50PLUS en GroenLinks dienen morgen een motie in tijdens de vergadering die grotendeels in het teken staat van het debat over het coalitie-akkoord en de installatie van Statenleden en gedeputeerden. In die motie verzoeken de partijen het college 'om de portefeuille "ouderenbeleid" toe te voegen als hoofdonderdeel van de bestaande portefeuilles.'

Lees meer...

coalitieakkoordGisteren dinsdag 11 juni werd in Almelo het nieuwe coalitieakkoord gepresenteerd. De informateur, de fractievoorzitters en de kandidaat Gedeputeerden gaven hun ambities voor de komende periode weer. De komende periode wil men met 6 Gedeputeerden aan de gang en het coalitieakkoord is een akkoord op hoofdlijnen.

Dit laatste geeft voldoende ruimte aan PS om zaken bespreekbaar te maken. Uw fractievoorzitter (Fred) en burgerstatenlid Ria waren bij de presentatie aanwezig. Intussen heeft uw fractievoorzitter het nieuwe akkoord vergeleken met zowel het vorige akkoord alsmede ook ons eigen verkiezingsprogramma van 50PLUS Overijssel.

Lees meer...

eerste kamerDe eerste weken van de nieuwe Statenperiode zitten er op. De coalitie-onderhandelingen zijn bezig en zullen naar verwachting half juni zijn afgerond. Niet van de gedroomde coalitie wat ons betreft, maar we gaan met open vizier kijken of we ons in de hoofdlijnen kunnen gaan vinden. Zo niet dan wordt het een kwestie van “hard” oppositie voeren.
Maar deze week gebeurde er meer. Afgelopen woensdag was de inwerkdag v.w.b. economie en cultuur. Daarvoor reisden Linda, Ria en Fred af naar Twenthe.

Lees meer...