debat RiaMaandag 4 maart was 50PLUS Overijssel te gast bij Farmfocus in Dalfsen. Tezamen met 9 andere partijen gingen we in debat over een aantal zeer belangrijke onderwerpen. 50PLUS werd vertegenwoordigt door onze kandidaat nummer 3; Ria Smit.

Bij aankomst bij Farmfocus was het helaas aardedonker en werd het mooie bedrijf daardoor aan het oog onttrokken.

Maar eenmaal binnen was het heel anders. Een mooie zaal en veel betrokken ondernemers. Je kon merken dat de besproken onderwerpen de mensen in hun ziel raakten.

Het debat werd gevoerd over het thema:

“”Hoe behouden we een krachtig en vitaal buitengebied in Overijssel.””

Dat deden we aan de hand van de volgende samengevatte stellingen:

  • Moet groei mogelijk zijn voor ondernemingen die biodiversiteit versterken?
  • Andere vormen van bedrijvigheid mogelijk maken om leefbaarheid op het platteland te waarborgen.
  • Financiële steun voor jonge boeren om hun familiebedrijven te kunnen behouden. Krimp van de agrarische sector remt de broodnodige transitie van agro en food af.
  • Stimuleren zonneakkers op landbouwgrond om klimaatafspraken en de energietransitie te halen (Of toch ook andere vormen van energie).

Ria heeft in het debat 50PLUS Overijssel opnieuw met verve vertegenwoordigd. Ria zelf zegt hierover: Het was Uitdagend, Leerzaam en Eervol. Voor mij was het een geslaagde avond. Ik heb ervan genoten. Nou Ria wij horen van verschillende kanten dat je 50PLUS uitstekend op de kaart hebt gezet in dit debat. Top. Zo moet het. NU, in de aanloop naar 20 maart, maar zeker ook daarna.