zaalEen week die anders was dan anders. Logisch gezien het reces wat plaats vindt. Op politiek niveau gebeurt er niet veel. Of is dit schijn? Het jaarverslag kwam uit en dit brengt altijd genoeg leeswerk met zich mee. Geinteresseerd? Hier kun je het nalezen: https://jaarverslag2018.overijssel.nl/ 

Maar er gebeurde meer. Door het terugtrekken van de PvdA uit de coalitiebesprekingen moesten er nieuwe gesprekken gaan plaats vinden. En ook 50PLUS schoof weer aan bij de verkenning. Afgelopen zaterdag heb ik een zeer geanimeerd gesprek gehad met de nieuwe informateur. Ik heb hierin duidelijk aangegeven bereid te zijn om aan te schuiven bij de nieuw te vormen coalitie. Verantwoordelijkheid moet je m.i. nemen en niet uit de weg gaan.

 

Afgelopen woensdag had ik een goed gesprek met een ondernemer / inwoner en consultant uit Giethoorn. Deze dame hadden we ontmoet bij de tweede inwerkdag van de Staten. Toen gaf zij reeds duidelijk aan wat de kansen EN bedreigingen zijn van grootschalig toerisme, m.n. in Giethoorn. Ik moet zeggen, ik was onder de indruk van de idëeen die ze naar voren bracht. Met name de wijze van reclame maken in bijv. China, de visie die ze naar voren bracht over het betrekken van de regio om het gebied te ontlasten en de mogelijkheden die ze had opgestart om de betaling van m.n. Chinese gasten aan te laten sluiten bij hetgeen deze gewend zijn. We hebben afgesproken dat we haar zullen uitnodigen voor een informatiesessie na de inwerkperiode, om haar idëeen verder toe te lichten.

Pete Hoekstra official photoDonderdag was ik samen met andere kaderleden van 50PLUS uitgenodigd bij de Amerikaanse ambassadeur; Pete Hoekstra, op de US ambassade te Wassenaar. Buiten het feit dat het altijd nuttig, maar ook leuk, is om weer eens nader kennis te maken met die kaderleden die je niet zo vaak ziet, was het zeker ook een interessante ontmoeting met deze ambassadeur. In een informele setting werden verschillende zaken uitgewisseld. Verschillen, maar ook overeenkomsten van de Amerikaanse en Nederlandse politieke arena. Sommige zaken waren wel echt gezien door een Amerikaanse bril, maar andere zaken ontliepen elkaar niet veel. Gezien het feit dat de President van de US, mr. Trump van plan is om de kaas uit Nederland extra te belasten bij de invoer, bood 50PLUS de ambassadeur nog snel een grote Nederlandse kaas aan, met de boodschap dat het extra belasten van een echt Nederlands exportproduct (Kaas dus), niet verstandig was. Helaas moesten we bij binnenkomst op de ambassade direct alle foto/film apparatuur, maar ook telefoons (niet alleen die van Chinese makelij zoals Huawei, maar ook onvervalste Amerikaanse toestellen zoals Apple) afgeven bij de bewaking. Hierdoor ben ik nu niet in staat om foto's van dit moment te delen. Gelukkig zijn er wel foto's gemaakt door personeel van de ambassade en zodra deze beschikbaar zijn zullen we deze delen.

Na dit bezoek was er nog een half uurtje een gezellig bijeen zijn in een etablisement met de goed bij ons passende naam Granny's. En daarmee kwam een einde aan deze 50PLUS werkweek. Morgen 4 mei herdenken we de slachtoffers van WO II en de slachtoffers die in na-oorlogse missies zijn omgekomen. En 5 mei vieren we de bevrijding. Volgende week hebben we in ieder geval fractievergadering. Verder werken we toe naar de Europese verkiezingen en ik ga naar een ljsttrekkersdebat van die Nederlandse partijen die mee doen aan deze verkiezingen. Kortom, we gaan ons weer niet vervelen.

Tot de volgende blog, Fred