spoorwegmuseumDeze week zit er weer op. Een week met mooie en minder mooie momenten. Het reces was nog gaande en we zitten nog in de inwerkperiode, dus om te zeggen dat het druk was; nee. Maar toch zijn we als fractie in de weer geweest.

Woensdagmorgen hadden we de fractievergadering in Zwolle. Hier hebben we de afgelopen (eerste) periode doorgesproken en gekeken of het verwachtingspatroon een beetje klopt. Verder hebben we ook de aankomende periode besproken. Woensdagmiddag kwam de informateur met de beoogde coalitie. Daarover heb ik in mijn vorige blog al uitgebreid geschreven. Gelukkig zijn nog veel meer partijen verbaasd over deze uitkomst met als gevolg een extra punt op de agenda van de Statenvergadering van 15 mei a.s.

Donderdagavond heeft Ria een informatieavond over de Regionale Energie Strategie Twente bijgewoond (zie foto’s) en Fred mocht aanwezig zijn bij het EU lijsttrekkersdebat in het spoorwegmuseum te Utrecht. Hier gingen 12 partijleiders (waaronder onze Toine Manders) in debat over de wijze waarop Nederland de komende periode zich wil profileren in de EU. En Toine was duidelijk en deed het naar mijn mening goed. Dit in tegenstelling tot sommige andere kandidaten.

Zoals u ziet, niet een overvolle agenda. Volgende week gaan we er weer tegenaan met het voorbereiden van de PS vergadering welke op woensdag 18.00 uur plaats vindt. Voorbereiding zit hem in het doorlezen van jaarverslagen en jaarrekeningen. Maar woensdag is m.n. interessant omdat ten eerste onze burgerstatenleden Linda en Ria worden geïnstalleerd en ten tweede door het ingelaste agendapunt betreffende de komende formatie. Het zou wel eens een lange woensdagavond kunnen gaan worden, waarbij het de vraag is of we alle punten wel kunnen behandelen. En volgende week vrijdag is in Deventer de voorlopig afsluitende sessie betreffende wonen en vestigen in Overijssel gepland, de zgn. “Woonkeuken”. 
Tot de volgende blog, Fred