aanbieding handtekeningenOp 1 januari 2020 valt het doek voor de hulppost in Oldenzaal. Tenminste dat is de wens van het bestuur. De betrokken inwoners zijn het daar niet mee eens. En ook de Provinciale en Gemeentelijke politiek willen graag een andere oplossing.

Oldenzaler Wim Gaalman richtte een actiegroep op voor behoud van de spoedpost: Patiëntencollectief Noordoost Twente, dat meer dan 15.000 leden heeft. Met die groep verzamelde hij 12.000 digitale handtekeningen en 4.000 fysieke krabbels tegen de sluiting van de post.

Namens het Patiëntencollectief Oldenzaal reisde een delegatie van de Oldenzaalse 50PLUS afdeling dinsdag af naar de Tweede Kamer in Den Haag. Daar bood de delegatie bestaande uit Hetty Jansen-Kwast, Kees en Ineke Hukker de ingezamelde 16.000 handtekeningen aan aan Henk Krol en Leonie Sazias, Tweede Kamerleden van 50PLUS.

De 50PLUS Tweede Kamerfractie nam de handtekeningen in ontvangst, maar gaven ook aan dat het meer invloed zou hebben als er mogelijk op korte termijn een petitie aan de gehele Tweede Kamer aangeboden zou worden.