De partij 50PLUS steunt een publiektrekkende manifestatie op het Malieveld in Den Haag tegen het ouderenbeleid. Het initiatief hiervoor is genomen door het  actiecomité Herstelproject voor Onrecht uit de Achterhoek en Liemers.  

 

Politiek leider Henk Krol van 50PLUS zegt dat het mooi zou zijn wanneer anderen in het land zouden meedoen om er zo een landelijke actie van te maken. Over twee weken worden de plannen verder besproken. "Er borrelt van alles bij de mensen van het actiecomité. We laten ze nu eerst maar even broeden", zegt Henk Krol in de regionale krant De Gelderlander.

 

Een definitieve datum voor de manifestatie moet nog worden vastgesteld. Het wordt zeker geen saaie bijeenkomst op het Malieveld, verwacht Henk Krol. Over twee weken worden de plannen verder besproken..

 

"We zijn heel blij dat 50PLUS ook de urgentie voelt om tot actie over te gaan", zegt Emile Okel uit Didam, woordvoerder van het actiecomité Herstelproject voor Onrecht uit de Achterhoek en Liemers. 

 

“Het is nu wel zaak dat we de krachten bundelen met de ouderenbonden", voegt hij eraan toe. Om ouderen te mobiliseren kan het actiecomité niet zonder de bonden en partijen als 50PLUS vanwege hun grote achterban. 50PLUS wordt intussen overstelpt door berichten van boze ouderen die zich tekort gedaan voelen.

 

De leden van Herstelproject voor Onrecht verklaarden eerder in De Gelderlander dat er lang genoeg gepraat is over het ouderenbeleid, over de teruglopende pensioenen en het afschaffen van allerlei regelingen die gunstig waren voor 65-plussers. Ze vinden dat het tijd is voor actie. Naar aanleiding van een krantenartikel mailden meer dan driehonderd lezers hun steunbetuiging.

 

Henk Krol is 'heel blij' met het initiatief van de Gelderse ouderen. "De actiebereidheid groeit. Dit moet niet tot Gelderland beperkt blijven, maar navolging krijgen in heel Nederland", vindt hij. Er is in tussen een goede samenwerking tussen de actiegroep en de afdeling Gelderland van de politieke partij 50PLUS. “Het zou mooi zijn wanneer andere afdelingen mee zouden willen doen om er zo een landelijke actie van te maken”, zegt Henk Krol.

 

Wie zich wil aansluiten bij het actiecomité of meer informatie wenst, kan via 50PLUS in contact komen met Herstelprokect van Onrecht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.