De politieke partij 50PLUS kent op dit moment een toestroom van nieuwe leden. Tientallen mensen hebben aan het hoofdkantoor in Den Haag laten weten lid van de partij te willen worden.

Het partijbestuur schrijft dit goede nieuws toe aan het bekend maken van de kandidaat-lijstrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 en van het concept-verkiezingsprogramma 2017-2021. Kennelijk is er waardering voor het feit, dat Henk Krol opnieuw de kar gaat trekken, alsmede voor de talrijke actiepunten die 50PLUS in haar concept-verkiezingspogramma noemt.  

Politiek leider Henk Krol is op dit moment veelvuldig op radio en televisie te beluisteren. De NOS besteedde op radio en tv meteen aandacht aan zijn kandidaatstelling voor het lijsttrekkerschap. Ook in de NOS-journaals was er aandacht. Ook BNR, PowNed en RTL-nieuws toonden belangstelling. Artikelen verschenen onder meer in de dagbladen Volkskrant, Trouw en Telegraaf.  

50PLUS is de eerste partij met een (concept-)verkiezingsprogramma. D66 had zich er op verheugd dat komende vrijdag te zijn. Dat gaat dus niet door. 50PLUS is maandag 22 augustus meteen ook een groot campagne-offensief gestart.

De helft van de ouderen heeft afgelopen jaar maar liefst gemiddeld 100 euro per maand moeten inleveren, zo heeft de seniorenorganisatie KBO vastgesteld. De koopkracht van senioren gaat sneller achteruit dan gedacht. Zes op de tien senioren heeft minder koopkracht dan in 2011, blijkt uit KBO-onderzoek.  

© 23 augustus 2016