De laatste zaterdag van de maand, 27 augustus, was voor 50PLUS weer Paarse Zaterdag. Op allerlei plaatsen in het land was de partij actief voor het vragen van aandacht voor de partij en het werven van leden.

In Assen bijvoorbeeld ging de Provinciale Statenfractie van 50PLUS Drenthe in gesprek met jongedames die politiek in hun studiepakket hebben (foto). Zij toonden zich geïnteresseerd in een 'jongerenafdeling 50PLUS'.

Al diverse keren maakte de politieke partij 50PLUS van de laatste zaterdag van de maand Paarse Zaterdag. De centra van diverse steden kleuren dan paars dankzij politici, bestuurders en vrijwilligers van 50PLUS die de straat op gaan.

Paarse Zaterdag blijkt het publiek aan te spreken, zo is intussen de ervaring van Hetty Jansen-Kwast, lid van het permanent campagneteam van 50PLUS in Overijssel. “We zijn verrast door de positieve gesprekken die we hebben mogen voeren. Het publiek maakt volop gebruik van de mogelijkheid ons aan te spreken en we krijgen de gelegenheid de standpunten van 50PLUS duidelijk naar voren te brengen”

50PLUS wil niet alleen tijdens de verkiezingen zichtbaar op straat aanwezig zijn, ook buiten verkiezingstijd wil de politieke partij eenvoudig benaderbaar zijn. 50PLUS wil daarbij in gesprek gaan met voorbijgangers en hun mening vernemen over actuele thema’s in de politiek. Daarnaast wil 50PLUS mensen enthousiast maken voor een lidmaatschap van de partij. Een actueel onderwerp is nu het zojuist verschenen concept-verkiezingsprogramma 2017-20121 van de partij. De politieke partij 50PLUS spoort leden in alle gemeenten aan mee te doen aan Paarse Zaterdag.

© 28 augustus 2016