Het hoofdbestuur van 50PLUS heeft de sollicitatietermijn verlengd voor de functies waarvoor personen moeten worden gekozen in de Algemene Ledenvergadering van zaterdag 17 juni. De verlenging geldt voor een periode van twee weken tot uiterlijk 20 mei.

De openstelling voor de sollicitaties dient minimaal 12 weken voor de ALV te geschieden. Met de verlenging van de sollicitatieperiode wordt hieraan tegemoet gekomen. Tevens speelt bij het besluit van het hoofdbestuur mee, dat er met name voor de beroepscommissie nog onvoldoende aanmeldingen zijn.

50PLUS krijgt op 17 juni onder meer een nieuwe partijvoorzitter. Tijdelijk voorzitter Jan Nagel, tevens partijoprichter, treedt dan af. In de algemene ledenvergadering van die dag kiezen de leden zijn opvolger.

In de ledenvergadering komt een reeks verkiezingen aan de orde. Belangstellenden kunnen zich met hun CV en motivatie melden via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De sollicitatietermijn sluit op 20 mei.

De verkiezingen betreffen naast het aanwijzen van een nieuwe voorzitter: de aanvulling van het hoofdbestuur indien een HB-lid wordt gekozen als voorzitter; de invulling van de beroepscommissie met 3 leden en 3 reserves voor een periode van 3 jaar; de aanvulling van de financiële commissie.

Wat dit laatste betreft: er is slechts één lid gekozen en er moeten twee leden bij. Tijdelijk lid Martine Baay is ook Eerste Kamerlid en bestuursadviseur. Dat is onverenigbaar met het lidmaatschap financiële commissie.

Klik voor de profielschetsen van voorzitter, hoofdbestuurslid en lid financiële commissie op de desbetreffende functie.

© 6 mei 2017