Social media FlickrSinds ik voorzitter ben van 50PLUS krijg ik diverse keren per week, misschien zelfs wel dagelijks, heel instemmende reacties op onze partij te horen. Het zijn simpele mailtjes of zomaar een gesprekje op straat; mensen die me schrijven of zeggen hoe belangrijk het is dat 50PLUS er is, die hun waardering uitspreken voor onze inzet, die me aanspreken over hun ervaringen of problemen en daar aan toevoegen dat 50PLUS voor hen goed werk kan doen. En doet! Heel fijn, die sympathieke steunbetuigingen. Het geeft je extra stimulans om dóór te gaan!

Ik kan het niet nalaten aan het eind van zo’n positief gesprekje altijd even te benadrukken dat 50PLUS dit niet kan doen zonder hun steun. Ze zeggen me dan vaak dat ze in maart op onze partij gestemd hebben, en daar ben ik dan uiteraard blij mee. Vaak wijs ik ze er nog even op dat ze ook lid kunnen worden van 50PLUS. Aansluiten bij onze vereniging geeft ons net dat extra steuntje in de rug dat we goed kunnen gebruiken.

Er is nóg een manier waarop mensen die sympathiseren met onze partij en met onze standpunten en inzet 50PLUS kunnen helpen. Een heel eenvoudige manier, namelijk ‘spread the word’. Of in goed Nederlands: ‘zegt het voort!’. Praten over 50PLUS, vertellen wat we doen, uitleggen waarom u achter 50PLUS staat bij familie, vrienden en buren, het helpt!
  
Het kan heel eenvoudig bij een gezellig kopje koffie of op een ontmoetingsmiddag in het buurthuis, maar tegenwoordig ook via een verworvenheid van deze tijd: social media. Steeds meer ouderen zijn actief op Facebook en Twitter. En sommigen zelfs op YouTube, Instagram, LinkedIn of Google+. Wist u dat 50PLUS op al deze social media een eigen account heeft? U kunt ons heel simpel steunen door vriend van 50PLUS te worden op Facebook of ons te volgen op Twitter of één van de andere social media. Door vervolgens al onze bijdragen te delen of te retweeten, helpt u ons enorm! Doet u mee? Kleine moeite, groot plezier! 
 
Jan Zoetelief
Voorzitter 50PLUS

P.S. Ook onze Kamerleden hebben Facebook- en Twitter-accounts. Ikzelf ook. Volg ons!
Facebook: Jan Zoetelief
Twitter: @janz56