Met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 in het vooruitzicht is 50PLUS drukdoende met de voorbereidingen om in 23 gemeenten deel te nemen.

Na een voorselectie van aanmeldingen door de regionale 50PLUS-besturen zijn zo’n 50 gemeenten voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen 2018 door hen voorgedragen.

Afgelopen zaterdag heeft het Hoofdbestuur van 50PLUS alle voordrachten nauwkeurig getoetst aan de aanbevelingen van het door de Algemene Vergadering (4 juni 2016) vastgestelde rapport “Electorale groei van 50PLUS”.
Dat heeft voor 23 initiatieven geleid tot een voorlopig positief besluit, waardoor 50PLUS in de volgende gemeenten zeer waarschijnlijk zal deelnemen aan de verkiezingen:

Friesland: Leeuwarden

Drenthe: Assen en Emmen

Overijssel: Hardenberg

Flevoland: Almere

Gelderland: Apeldoorn, Doetinchem en Nijmegen

Noord-Holland: Amsterdam, Bergen en Gooise Meren

Zuid-Holland: Den Haag en Rotterdam

Zeeland: Hulst en Terneuzen

Noord-Brabant: Breda, Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch en Tilburg

Limburg: Maasgouw, Maastricht en Sittard/Geleen

Landelijk partijvoorzitter Jan Zoetelief: “De vele aanmeldingen en voordrachten vanuit de regio’s laten op duidelijke wijze zien hoe groot de betrokkenheid en gedrevenheid binnen onze partij is om voor ouderen, én toekomstige ouderen, het verschil te maken in Nederland. Het vervult mij dan ook met trots dat 50PLUS in 23 gemeenten hoopt mee te gaan doen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen”

In de komende weken worden in alle deelnemende gemeenten de leden geraadpleegd over het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst.

50PLUS voorzitter Jan Zoetelief: “Het is een hele klus voor een partij om in zoveel gemeenten voor de eerste keer aan gemeenteraadsverkiezingen mee te doen. 50PLUS hecht tegelijk zeer veel belang aan een goede voorbereiding, goede verkiezingsprogramma’s en een kwalitatief goede kandidatenlijst. De belangen van ouderen en toekomstige ouderen verdienen zo een benadering en wij doen er alles aan om in de gemeenten waar we deelnemen goed beslagen ten ijs te komen. 50PLUS is een partij die voor iedereen, en voor mensen boven de 50 in het bijzonder, een sterke vertegenwoordiging wil zijn die voor hun belangen strijdt!”