GR2018 schrijfblok liggend

We doen het voor ú! Dat staat altijd voorop, in alles wat we doen. De belangen van ouderen en toekomstige ouderen verdienen een zo professioneel mogelijke benadering. Dat staat voor 50PLUS en voor mijzelf als een paal boven water. Daarom ook hebben we zoveel tijd en energie gestoken in de gemeenteraadsverkiezingen, waaraan 50PLUS voor de eerste keer meedoet. We hechten enorm aan een goede voorbereiding, goede verkiezingsprogramma’s en een kwalitatief goede kandidatenlijst.

Omdat we de lat voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 zo hoog leggen, was de selectie van gemeenten waar we deelnemen een hele klus voor onze partij. We hebben er alles aan gedaan om in die gemeenten goed beslagen ten ijs te komen. 50PLUS is een partij die voor iedereen, en voor mensen boven de 50 in het bijzonder, een sterke vertegenwoordiging wil zijn die voor hun belangen strijdt, ook lokaal!

Uiteindelijk kunnen we melden dat we in maart in 23 gemeenten hopen mee te doen. De regionale besturen van 50PLUS droegen – na een grondige voorselectie – 50 gemeenten voor. Het hoofdbestuur heeft alle voordrachten zeer weloverwogen en nauwkeurig getoetst aan de aanbevelingen van het rapport ‘Electorale groei van 50PLUS’ dat door de leden op de Algemene Vergadering van 4 juni 2016 is vastgesteld. Dat heeft voor 23 initiatieven geleid tot een voorlopig positief besluit.

De vele aanmeldingen en voordrachten vanuit de regio’s laten overduidelijk zien hoe groot de betrokkenheid en gedrevenheid binnen onze partij is om voor ouderen en toekomstige ouderen het verschil te maken in Nederland. Het vervult mij dan ook niet alleen met trots dat 50PLUS in 23 gemeenten hoopt te gaan deelnemen, maar ook dat de animo om mee te doen zo groot was. De opgedane expertise in de afgevallen gemeenten is niet verloren: zij staan in een ‘pole position’ als het gaat om de gemeenteraadsverkiezingen over vier jaar. Het hoofdbestuur hoopt de komende tijd met de afgevallen gemeenteafdelingen in gesprek te kunnen gaan om samen de toekomstplannen te bespreken.

In de komende weken worden in alle deelnemende gemeenten de leden geraadpleegd over het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst. Dat sluit naadloos aan bij de wens die ik in een eerdere column uitsprak de democratische grondslag van 50PLUS te koesteren. Want al deze processen mogen dan tijdrovend en soms zelfs zwaar zijn, de mensen voor wie we dit allemaal doen zijn het waard!

Jan Zoetelief
Voorzitter 50PLUS

50PLUS is voornemens in de volgende 23 gemeenten deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen: Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Assen, Bergen, Breda, Den Haag, Doetinchem, Eindhoven, Emmen, Gooise Meren, Hardenberg, Helmond, Hulst, Leeuwarden, Maasgouw, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, ’s-Hertogenbosch, Sittard/Geleen Terneuzen en Tilburg.

> Voor meer columns: ga naar de webpagina van Jan Zoetelief

© 13 oktober 2017