Jan Zoetelief KleinIk ben in een complimenteuze stemming, ik weet het. Vorige week stak ik onze fractie enkele fraaie veren in hun u weet wel. Omdat ze daar met een relatief bescheiden ploegje toch voor zoveel vuurwerk zorgden in de Tweede Kamer. En die vuurwerkshow ging deze week gewoon verder met Martin van Rooijen bij de Algemene Financiële Beschouwingen

Deze week ga ik nog even door met het uitdelen van complimenten, dit keer voor de mensen die werkzaam zijn op ons partijbureau. Want het mag allemaal zo vanzelfsprekend lijken, dat u kunt bellen of mailen met vragen over uw lidmaatschap, dat u een ALV kunt bezoeken en kunt meepraten over het wel en wee van onze partij, dat er bestuurs- en andere vergaderingen kunnen worden gehouden in ons partijkantoor aan de Kneuterdijk in Den Haag. Maar zo heel vanzelfsprekend is dat allemaal niet.

Het gaat niet vanzelf. Als u morgen bij de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle binnenstapt, is er al enorm veel werk verricht. Er is keihard gebuffeld om deze bijeenkomst van onze leden mogelijk te maken. Door het team van vaste medewerkers van de partij – zeer bescheiden in omvang – aangevuld met vrijwilligers. Zij liepen de afgelopen dagen het vuur uit hun sloffen om deze algemene vergadering mogelijk te maken. Zoals ze dat doen bij elke ALV. En zoals ze dat dagelijks doen om ons partijbureau draaiend te houden.

Ik hoop u te mogen begroeten in Zwolle morgen, om u daar de hand te schudden en samen met u te praten over de toekomst van onze mooie partij. En na de lunch met u te discussiëren over interessante thema’s als pensioen, arbeidsmarkt, belastingen, gezondheidszorg en veiligheid. Ik zal morgen zeker ook – mede namens u – de mensen van het partijkantoor bedanken voor hun grote inzet. Harde werkers achter de schermen. Klein team, grote daden!

Jan Zoetelief
Partijvoorzitter 50PLUS