GR2018 Kaartje vkHet nieuwe jaar is begonnen en alle blikken zijn gericht op 21 maart. De dag waarop Nederland nieuwe gemeenteraden kiest nadert met rasse schreden. 50PLUS is er klaar voor en staat in twintig gemeenten energiek in de startblokken!

We zijn nu bezig met de laatste loodjes van het complexe ambtelijke proces dat aan deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen vooraf gaat. Er moet aan ontelbare administratieve verplichtingen worden voldaan. Als dat eenmaal achter de rug is, kunnen de lijsten en de verkiezingsprogramma’s officieel worden gepresenteerd. Afgelopen week is dat gebeurd in Amsterdam. Ik was bij de introductie aanwezig en zag in onze hoofdstad wat ik in alle andere 19 gemeentes ook zie: enthousiaste mensen die alles op alles zetten om een goede campagne te voeren!

Na de aftrap op 25 november in Sociëteit De Vereeniging op de Mariaplaats in Utrecht zijn er al veel voorbereidingen getroffen. Het partijkantoor, het dagelijks bestuur en het hoofdbestuur proberen alles in goede banen te leiden en daar waar kan te faciliteren. Op het laatst moeten er soms toch nog hobbels worden genomen en plooien worden gladgestreken. Dat hoort er bij en daar zijn we klaar voor! Ik zie met vertrouwen en enthousiasme uit naar nog meer lijstlanceringen en de campagnes!

In het land wordt al volop gespeculeerd over de aanwezigheid van 50PLUS. In grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Breda, Tilburg, Nijmegen en Maastricht worden we op de voet gevolgd. Maar ook de in middelgrote en kleinere steden waar we meedoen – Apeldoorn, Assen, Emmen, Gooise Meren, Hardenberg, Helmond, ‘s-Hertogenbosch, Maasgouw, Sittard-Geleen, Terneuzen, Venlo en Vlissingen – weten we de aandacht op ons gevestigd! Dat is mede te danken aan de succesvolle handtekeningenactie voor het referendum tegen de afschaffing van de wet Hillen. De Tweede Kamerfractie van 50PLUS onder aanvoering van Henk Krol en Martin van Rooijen wist in slechts een paar weken tijd 10.000 handtekeningen op te halen tegen de aflosboete. Hun succesvolle pogingen genereerden veel publiciteit voor 50PLUS. Dat zal de komende weken zo blijven en daar kunnen de deelnemende gemeentelijke afdelingen van profiteren. Zo werken we op alle vlakken samen om op 21 maart een geweldig resultaat te boeken! We maken één front om 50PLUS in Nederland nog meer op de kaart te zetten!

Jan Zoetelief
Voorzitter 50PLUS