50PLUS is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Vanwege de ANBI status kunt u, onder bepaalde voorwaarden, als donateur genieten van een aantal belastingvoordelen. 

Het RSIN of fiscaal nummer ANBI van 50PLUS is: 814392349

Doelstelling

50PLUS komt in het bijzonder op voor de belangen van de oudere burgers, woonachtig zowel binnen Nederland als daarbuiten, evenals de belangen van alle Nederlanders die zich tot 50PLUS voelen aangetrokken. 50PLUS wenst de betrokkenheid van burgers bij de maatschappelijke ontwikkelingen en de politieke besluitvorming te verbeteren en de dialoog tussen generaties te bevorderen (Artikel 2a, Statuten). De politieke overtuiging van 50PLUS is vastgelegd in de 50PLUS standpunten, haar beleidsplan met concrete doelstellingen zijn vastgelegd in het verkiezingsprogramma, aangevuld met het jaarverslag, onderdeel van de jaarstukken.

Nadere Partijgegevens

Contactgegevens
Hoofdbestuur 
Financiële verslaglegging
Beginselverklaring

Beloningsbeleid

Het salaris dat de Partijbureaumanager van 50PLUS ontvangt, is gebaseerd op de salarisschalen van rijksambtenaren (BBRA). De arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in een individuele arbeidsovereenkomst. 50PLUS heeft één vaste medewerker in loondienst waarvan het salaris en de arbeidsvoorwaarden op individuele basis zijn geregeld. 50PLUS heeft één medewerker via een uitzendbureau in dienst. Deze medewerker ontvangt een marktconform salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn middels het uitzendbureau vastgelegd. Leden van het Hoofdbestuur zijn onbezoldigd. Kosten voor partijdoeleinden kunnen zij declareren. Volksvertegenwoordigers van 50PLUS ontvangen de vergoeding van het Rijk op basis van geldende wet- en regelgeving.

Betreffende donaties

Omdat 50PLUS een officieel erkende ANBI-status heeft mogen donateurs hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Dat geldt zowel voor een eenmalige gift als voor een periodieke gift. De periodieke (bijvoorbeeld jaarlijkse) gift moeten door de donateur en 50PLUS worden vastgelegd in een overeenkomst. Hoeveel aftrek u krijgt, is afhankelijk van het soort gift dat u geeft.

Wilt u meer informatie over donaties aan een ANBI, kijk dan eens op de website van de Belastingdienst 

Overweegt u een donatie aan 50PLUS, neem dan gerust contact op met het partijkantoor in Den Haag. Wij helpen u graag verder! (070 - 800 92 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)


Doneer aan 50PLUS

U kunt via dit formulier een donatie doen aan 50PLUS. Wij zijn enorm geholpen met uw gift. U kunt zelf het bedrag aangeven dat u wenst te doneren. Nadat u het formulier heeft ingevuld en op 'doneren' klikt wordt u doorgestuurd naar Mollie voor de Ideal betaling. 50PLUS heeft een ANBI-registratie en daardoor zijn uw giften aftrekbaar voor de belasting. Alvast bedankt voor uw donatie.
Uw naam:
Invalid Input

Uw emailadres:
Invalid Input

Donatiebedrag:
Invalid Input