Het door 50PLUS aangevraagde debat in de Tweede Kamer over het korten op pensioenen is op donderdag 15 september vanaf 19.00 uur. Op de publieke tribune zullen mensen zitten die 50PLUS steunen.

Zo worden als sympathisanten verwacht mensen van de actiegroep Herstel van Onrecht en van de KBO Brabant. Zij komen met bussen naar Den Haag om te demonstreren en vervolgens het debat in de Kamer te volgen op de publieke tribune.

Volgens de nu bekende plannen zal de demonstratie tussen 17.00 en 18.00 zijn in de stad. Vervolgens gaat men in een stoet naar de Tweede Kamer. Daar wordt een petitie aangeboden. Aansluitend neemt men plaats op de publieke tribune.

Herstel van Onrecht en de KBO Brabant maken zich, net Verontruste Ouderen, ongerust maken over de toekomst van de ouderen in Nederland. Het gaat dan om zaken als pensioen, zorg, huisvesting en veiligheid.

In het licht van de komende verkiezingen willen deze organisaties laten merken waar de ouderen staan en welke politieke partijen zeker niet op hun stem kunnen rekenen. Mensen die meer willen weten over de actie op donderdag 15 september in Den Haag kunnen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van de provinciale afdelingen van 50PLUS heeft intussen ook het afdelingsbestuur van 50PLUS Gelderland zich aangesloten bij de actie op 15 september. Het bestuur roept mensen op om op de publieke tribune in de Tweede Kamer aanwezig te zijn en/of deel te nemen aan de manifestatie in Den Haag. Voor mogelijkheden voor vervoer naar Den Haag kan contact worden opgenomen met emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Over de koopkracht van ouderen schreef 50PLUS-Eerste Kamerlid Van Rooijen een opiniestuk in het AD. Dat is HIER te lezen.

© 11 september 2016