Tot onze spijt gaat Peter Pont, manager partijkantoor van 50PLUS en al jaren in diverse functies actief in de partij, ons verlaten. Hij heeft een mooie nieuwe functie aanvaard waarmee we hem van harte hebben gefeliciteerd. Uiteraard blijft hij lid van onze partij.

Het bestuur van 50PLUS gaat nu op zoek naar een opvolger.  Om deze spilfunctie goed te kunnen vervullen is kennis van de partij en bekendheid met de actieve leden een belangrijke voorwaarde. Om die reden maken we aan alle 50PLUS-leden deze vacature bekend. Wie zelf geïnteresseerd is of iemand wil aanbevelen wordt van harte uitgenodigd dat door te geven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De manager partijkantoor geeft leiding aan een klein team van vaste medewerkers, soms aangevuld met vrijwilligers voor een of andere activiteit. Hij/zij is een belangrijke steunpilaar voor het hoofdbestuur en onderhoudt frequent contact met de voorzitter en andere bestuursleden.  De manager partijkantoor is ook vraagbaak voor bestuurders van provinciale afdelingen en  andere actieve partijleden. Dat kan gaan over statuten of reglementen of advies over hoe in bepaalde kwesties het beste te handelen.

Al deze contacten hebben dikwijls een vertrouwelijk karakter. Discretie en integer handelen zijn dan ook vanzelfsprekend. Uiteraard wordt van de manager partijkantoor grote loyaliteit aan de partij en het onderschrijven van de beginselen verwacht. Het ligt voor de hand dat de manager partijkantoor uit overtuiging partijlid is of wordt.

Verdere functie-eisen:
- minimaal HBO denk- en werkniveau
- aantoonbare interesse in politiek en openbaar bestuur
- goede communicator
- een sociaal ingesteld persoon met goed gevoel voor humor
- initiatiefrijk en pro-actieve houding
- flexibele instelling en geen 9.00 – 17.00 mentaliteit
- stressbestendig

De functie omvat onder meer:
- leiding geven aan het partijbureau
- administratieve en organisatorische werkzaamheden
- advisering aan hoofdbestuur en regionale bestuurders
- actief meedenken en voorstellen inbrengen voor organisatieversterking
- toezicht op een accurate financiële administratie
- corresponderen namens de partij en het hoofdbestuur

De functie is ingeschaald in de systematiek die geldt voor overheidsambtenaren (BBRA) en wordt mede vastgesteld in relatie tot de ervaring die kandidaten meebrengen. Het partijkantoor is in Den Haag. Daarom gaat de voorkeur uit naar iemand die in de buurt woont.