In Noord-Holland mag 50PLUS zich verheugen in een heel bijzondere samenwerking, tussen 50PLUS en de Partij van de Ouderen (PvdO). De twee partijen gaan samen de verkiezingen voor Provinciale Staten in met een combinatielijst.

Kandidaten van 50PLUS voor PS in Zuid-Holland en Eerste Kamer

Op zaterdag 26 januari stemde de provinciale algemene ledenvergadering van 50PLUS in Noord-Holland per acclamatie er mee in om de komende Provinciale Staten-verkiezingen in te gaan met een combinatielijst. 50PLUS Noord-Holland heeft samenwerking gezocht met de Partij van de Ouderen (PvdO), waarvan Wil van Soest het boegbeeld is.

Intensiveren

De motivatie om samenwerking te zoeken met de PvdO was dat deze partij en 50PLUS dezelfde doelgroepen bedienen met een nagenoeg gelijkluidend programma. Door de komst van nieuwe politieke partijen zullen de campagnes van de traditionele partijen zwaar geïntensiveerd worden, stelt 50PLUS Noord-Holland. Samenwerking met partijen die voor de senioren in Nederland opkomen is dan een gewenste en logische stap.

Strijdbaar boegbeeld

Wil van Soest is een oude bekende van 50PLUS en een strijdbaar boegbeeld dat met de combinatie 50PLUS/Partij van de Ouderen in de verkiezingsstrijd hoge ogen kan gooien. Hylke ten Cate – die al jarenlang zeer veel voor 50PLUS betekent – staat op plaats 2 van de kandidatenlijst.

Op de foto: de bovenste twee kandidaten op de lijst van 50PLUS Noord-Holland en de Eerste Kamer. V.l.n.r. Hylke ten Cate, Wil van Soest, Martin van Rooijen en Martine Baay.

© 30 januari 2019