DRENTHE

Lijsttrekker: Frank Duut

Frank Duut is Statenlid sinds 2015 en nu opnieuw lijsttrekker in Drenthe. Daarvoor was hij gemeenteraadslid in Assen voor de VVD, maar die tijd ligt ver achter hem. Volgens deze communicatieadviseur en journalist moet er in Drenthe een evenwichtige samenleving komen. “Daarom kozen wij als motto: U verdient beter!”, aldus Frank.

Frank Duut, lijsttrekker 50PLUS Drenthe - Foto: Harry Breugom Fotografie

Frank Duut vertelt hoe je in de provincie de koopkracht van de ouderen kunt verbeteren: “We hebben hier veel platteland en verspreid liggende dorpen en kernen. Het openbaar vervoer is nagenoeg uit de kleine dorpen verdwenen en daarom zijn veel oudere dorpsbewoners aangewezen op hun auto. Door de provinciale wegenbelasting te bevriezen, levert dat weer wat koopkracht op voor deze groep. En voor de mensen met alleen AOW én aangewezen op het openbaar vervoer, willen wij volledig gratis openbaar vervoer. Ook dat is weer koopkrachtwinst.” 

Frank wijst verder op zaken als betere voorzieningen in de dorpshuizen, zorg in de buurt en privaat georganiseerd vervoer. En onlangs heeft 50PLUS Drenthe vragen gesteld over zonnepanelen op asbestdaken. Frank: “Vergis je niet, het saneren van een asbestdak is peperduur en zeker oudere agrariërs kunnen dat niet meer opbrengen. Als nu de provincie gaat helpen met het plaatsen van zonnepanelen, dan kan de eigenaar de opbrengst van de zonnepanelen gebruiken voor de saneringskosten.”

► Kijk ook op de website van 50PLUS Drenthe: klik hier

Daarnaast wil 50PLUS de leeftijdsgrens voor leningen voor zonnepanelen en leeftijdsbestendig (ver)bouwen verhogen. Duut zegt: “Die grens is nu 75 jaar en moet naar minimaal 85 jaar. De regering gebruikt het gegeven dat we langer gezond leven als argument om de pensioenleeftijd te verhogen. Dan is het niet meer dan logisch dat je de ouderen ook mee laat doen aan dit soort gunstige financiële mogelijkheden”.

De prachtige provincie Drenthe kent helaas het hoogste aantal eenzame ouderen. Duut: “Een oplossing is niet zo makkelijk. Door de kennis en ervaringen van alle gemeenten te bundelen, moeten we er beter in slagen om deze problematiek in kaart te brengen en er veel meer aan doen. De provincie moet dat dus coördineren.”
 
► Naar de startpagina voor de verkiezingen van Provinciale Staten en waterschappen

U VERDIENT BETER, OOK IN DRENTHE!
20 MAART: STEM 50PLUS!

Op de foto: Frank Duut tijdens een overleg in de Tweede Kamer met de fractie van 50PLUS (Foto: Harry Breugom)