FLEVOLAND

Lijsttrekker: Paul van der Starre

Paul van der Starre is bij de verkiezingen voor Provinciale Staten lijsttrekker voor 50PLUS Flevoland. Op het terrein van marketing en communicatie is Paul door de wol geverfd. 

Na zijn studie Economie en Sociale Geografie koos Paul van der Starre voor een carrière in marketing en communicatie. “Daarbij heb ik in de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan zowel aan opdrachtgeverskant als aan bureauzijde”, vertelt de lijsttrekker van 50PLUS Flevoland. “Eerst als marketeer bij bedrijven als Athlon Car Lease en Voetbal International. Daarna de overstap gemaakt naar de reclamebureauwereld. Ik ben oprichter van het direct marketing bureau McCann Direct Nederland. Internationale ervaring opgedaan als managing director van Aspen Communications, onderdeel van het Engelse Aspen plc, in Amerika als jurylid van de DMA Echo Awards en als interim manager in Parijs voor Aspen Reponse Financiers. Op dit moment begeleid ik met mijn eigen adviesbureau diverse organisaties bij hun strategie.”

Speerpunten van 50PLUS Flevoland

Het is nu meer dan 30 jaar geleden dat de provincie Flevoland in 1986 officieel werd opgericht. En hoewel de eerste pioniers zich al in de jaren 40 van de vorige eeuw in de Noordoostpolder vestigden, zijn jong en nieuw nog steeds de toverwoorden in Flevoland. Helaas wordt er nooit bij stilgestaan dat die jonge inwoners van vroeger de ouderen van nu zijn geworden. En veel van wat we destijds hebben opgebouwd, zien we nu in hoog tempo weer worden afgebroken. Een volwaardig ziekenhuis in Lelystad is ons afgenomen. Ons huis past niet meer bij onze leeftijd. Een betaalbare levensloopbestendige woning is er niet.

Gedwongen en onbetaalbare vergroening ligt in het kader van de energietransitie op de loer. En een nieuwe baan kun je als jonge oudere van 45+ wel vergeten. Met nog zoveel andere ouderen pikken wij dit niet meer! Daarom deze speerpunten uit ons verkiezingsprogramma om de komende jaren het tij definitief te keren.

► Kijk ook op de website van 50PLUS Flevoland: klik hier

Paul v.d. Starre, lijsttrekker 50PLUS Flevoland Flevoland moet voor ouderen een fijne, veilige provincie zijn om in te wonen, te werken en te recreëren.

De provincie zorgt voor een gezonde en schone leefomgeving waarbij duurzaamheid centraal staat.

Waar economische welvaart in balans is met het welzijn van ouderen.

Met goed bereikbare en volwaardige zorg.

Waar de provincie in overleg met gemeenten en corporaties zorgt voor voldoende en betaalbare levensloopbestendige woningen.

Met een adequaat subsidiefonds voor ouderen die hun huidige woning levensloopbestendig willen maken.

Met goede ouderenvoorzieningen in de directe woonomgeving.

Een goede balans tussen volwaardig OV en wegeninfrastructuur.

Geen verhoging van de provinciale opcenten en in daluren gratis busvervoer voor ouderen.

Oudere werklozen worden actief begeleid naar nieuw werk.

Energietransitie alleen wanneer deze voor iedereen haalbaar en betaalbaar is.

► Naar de startpagina voor de verkiezingen van Provinciale Staten en waterschappen

20 MAART: STEM 50PLUS!

Op de foto: Paul van der Starre (midden) met Martin van Rooijen (lijsttrekker Eerste Kamer, links) en Henk Krol (partijleider, rechts)