Voor leden van 50PLUS verzorgt partijvoorzitter Geert Dales op zaterdag 25 mei, na afloop van de ALV, een excursie op de veelbesproken Noord-Zuidlijn in Amsterdam. 

Amsterdam Noord-Zuidlijn, Metrostation Europaplein - Foto HNapel (Wikipedia)

Op zaterdag 25 mei* wordt de eerstvolgende algemene ledenvergadering van 50PLUS gehouden. Deze ALV zal plaatsvinden in de RAI in Amsterdam. Na afloop kunnen belangstellenden mee op een excursie in en om de fameuze Noord-Zuidlijn in de hoofdstad. Voor deze excursie is de meest deskundige gids aangetrokken die maar denkbaar is: partijvoorzitter Geert Dales!

Perfecte verbinding

Eén van de acht stations van de Noord-Zuidlijn ligt op de stoep van de RAI: station Europaplein. Dit zuidelijke station heeft een perfecte verbinding met het noordelijke deel van Amsterdam. Geen wonder dat er elke werkdag gemiddeld 84.000 reizigers met de Noord-Zuidlijn reizen.

Roerige geschiedenis

De Noord-Zuidlijn kent een lange en roerige geschiedenis. De eerste plannen waren er al in 1968. Maar pas in 2002 werd definitief tot de aanleg besloten. Verantwoordelijk wethouder van Amsterdam was op dat moment huidig 50PLUS-voorzitter Geert Dales. De bouw ging gepaard met forse tegenslagen en aanzienlijke kostenoverschrijdingen.

Grote populariteit

Sinds de ingebruikname is de kritiek echter verstomd en mag de metrolijn zich in een grote populariteit verheugen. Plannen voor het doortrekken naar Schiphol en Hoofddorp en aan de noordkant naar Zaanstad en Purmerend zijn volop in ontwikkeling.

Na afloop van ALV

De excursie op en rond de Noord-Zuidlijn begint na afloop van de ALV op zaterdag 25 mei a.s. Na een toelichting op het project wordt een rit gemaakt van Europaplein naar Noord en terug. Onderweg wordt op enkele stations uitgestapt om de architectuur en bijzondere kunstwerken te bekijken. In een aanpalende horecagelegenheid zullen drankjes en hapjes worden geserveerd.

De excursie zal circa anderhalf uur duren. Wilt u deelnemen, meldt u zich dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kosten voor deelname (vervoersbewijs en consumpties) zijn 15 euro.

Voor de ALV die op 25 mei in de RAI in Amsterdam wordt gehouden krijgen de leden van 50PLUS binnenkort een uitnodiging en een agenda toegestuurd. Zet 25 mei* alvast in uw agenda!


*Let op: gewijzigde datum!

© 19 februari 2019 - Foto: Harm Joris ten Napel