OVERIJSSEL

Lijsttrekker: Fred Kerkhof

Fred Kerkhof, lijsttrekker van 50PLUS Overijssel Fred Kerkhof was al vier jaar fractievoorzitter van 50PLUS Overijssel en lid van Provinciale Staten in die provincie. Fred gaat voor een tweede termijn: hij is opnieuw lijsttrekker voor 50PLUS in Overijssel!

“Ik ben woonachtig in Tuk, in de gemeente Steenwijkerland”, vertelt lijsttrekker van 50PLUS Overijssel Fred Kerkhof (foto). “Ik ben gepensioneerd beroepsofficier met als specialiteit Civiel militaire samenwerking/Veiligheid op nationaal niveau. Sinds 2015 ben ik namens 50PLUS Statenlid en fractievoorzitter in Provinciale Staten van Overijssel. Tevens ben ik bij rampen en calamiteiten werkzaam als Algemeen Commandant Geneeskundige Zorg bij de Veiligheidsregio IJsselland als leidinggevende bij de operationele GHOR-organisatie.”

Fred Kerkhof was tot voor kort ook voorzitter van het Rode Kruis afdeling Kop van Overijssel. “Bij mij staat de mens centraal”, zegt hij. “Door mijn militaire loopbaan beschik ik over uitstekende leidinggevende capaciteiten. Ik ben daadkrachtig, eerlijk en loyaal. Maatschappelijk ben ik zeer betrokken en ik beschik over verantwoordelijkheidsgevoel. Ik ben pragmatisch en werk oplossingsgericht. Ik wil mijn capaciteiten benutten om ouderen een stem te geven! Dat heb ik de afgelopen vier jaar gedaan en ik hoop dat de komende vier jaar ook nog te mogen doen!”

► Kijk ook op de website van 50PLUS Overijssel: klik hier

V.l.n.r. Martin van Rooijen (lijsttrekker Eerste Kamer), Gerrit Westerhof (kandidaat waterschap Drents Overijsselse Delta), Erik Jan Meijboom (kandidaat waterschap Vechtstreken) en Fred Kerkhof (lijsttrekker 50PLUS Overijssel)
Op de foto v.l.n.r. Martin van Rooijen (lijsttrekker Eerste Kamer), Gerrit Westerhof (kandidaat waterschap Drents Overijsselse Delta), Erik Jan Meijboom (kandidaat waterschap Vechtstreken) en Fred Kerkhof (lijsttrekker 50PLUS Overijssel)

Prachtige provincie

Overijssel is een prachtige provincie, door streekgebonden landschappelijke elementen. Dat moet zo blijven! 50PLUS staat voor een provincie waar je veilig moet kunnen wonen, werken en recreëren. Dat wil 50PLUS Overijssel bereiken door het bevorderen van meer veiligheid in en om het huis, maar ook door veiligere wegen, denk aan gescheiden rijbanen voor fiets- en snelverkeer. Geen keuze tussen eigen of openbaar vervoer, maar beide, waarbij het openbaar vervoer veel meer naar maatwerk moet. 50PLUS is voor leefbare dorps- en stadskernen, maar ook voor een leefbaar platteland. 50PLUS Overijssel vindt dat de overheid er voor de burger is en niet andersom!

Leefbaarheid

Wonen, werken en welzijn vormen de basis voor een leefbare situatie. Overijssel is mooi en moet dat blijven! Of je nu in Twente, Salland of in de Kop van Overijssel woont; ieder gebied kent zijn mooie plekjes, maar ook zijn probleemgebieden. Die probleemgebieden wil 50PLUS Overijssel de komende vier jaar aanpakken. Zonder op de stoel van het Rijk of van de gemeente te gaan zitten, maar vanuit een eigen verantwoordelijkheid en met een positief-kritische blik naar andere overheidslagen. 50PLUS Overijssel stelt: ‘Niet alleen beloven wat we doen, maar zeker ook doen wat we beloven!’

► Blader door de verkiezingskrant van 50PLUS Overijssel: klik hier

De kandidaten van 50PLUS Overijssel

► Maak kennis met alle kandidaten van 50PLUS Overijssel: klik hier

► Naar de startpagina voor de verkiezingen van Provinciale Staten en waterschappen

20 MAART: STEM 50PLUS!