50PLUS50PLUS KIEST ZATERDAG NIEUWE LIJSTTREKKER

Zaterdag 3 oktober is de virtuele algemene ledenvergadering van 50PLUS. Voor deze virtuele vergadering hebben zich ongeveer 440 leden aangemeld. Het grootste aantal sinds de oprichting. Wel blijkt in de praktijk dat de werkelijke opkomst altijd een stukje lager is. Maar een recordopkomst lijkt waarschijnlijk. Belangrijke onderwerpen zijn het rapport van Maurice de Hond: wat moet 50PLUS doen om kiezers die het met 50PLUS eens zijn weer op 50PLUS te laten stemmen? En de verkiezing van een nieuwe lijsttrekker.

HOOFDBESTUUR DOET UNANIEME VOORDRACHT: LIANE DEN HAAN

Voorafgaand aan de voordracht van de lijsttrekker hebben alle leden van het Dagelijks Bestuur gesproken met vier kandidaten die in hun ogen het meest aan de profieleisen voldoen. De dag daarna hebben de overige HB-leden met deze vier kandidaten een gesprek gehad. Dit heeft geleid tot een unanieme aanbeveling van de huidige ANBO-directeur Liane den Haan. Profielen en video’s van alle kandidaten staan op deze website: klik hier. De kandidaten krijgen zaterdag ieder twee minuten spreektijd. Daarna volgt stemming.

MAURICE DE HOND KOMT MET KEIHARDE CONCLUSIE

Hoe wint 50PLUS weer stemmen (terug)? De conclusies van Maurice de Hond zullen ongenadig overkomen. Een ding is duidelijk: nog meer ruzies en we kunnen net zo goed niet naar de stembus gaan. Daarom roept het HB alle leden op te stoppen met allerlei reglementen-scherpslijperij en het eigenbelang minder te laten tellen dan het partijbelang. Het HB wil met vaste hand werken aan de eenheid van de partij om de verkiezingen toch tot een succes te maken. Het HB rekent daarbij op ieders steun!

NIEUWSUUR OVER 50PLUS

Het tv-programma Nieuwsuur zal voorafgaand aan de ledenvergadering een onderwerp over 50PLUS uitzenden. Misschien komende donderdag, anders vrijdag 2 oktober, 21.30 uur NPO2.

14 NOVEMBER: DE WERELD DIE WE AAN ONZE KINDEREN WILLEN DOORGEVEN

Om al vast te noteren: Het Wetenschappelijk Instituut onder leiding van Alfons Leerkes houdt op 14 november onder bovengenoemde titel een interessant symposium zowel fysiek als digitaal. Uiteraard binnen de coronaregels! Nadere informatie volgt. Onderwerpen zijn:
* koopkracht van ouderen
* alternatieve woonvormen voor ouderen
* gezond ouder worden

ALGEMENE LEDENVERGADERING LIVE OP NOS-TV!

Goed nieuws als uitsmijter: de ledenvergadering op 3 oktober zal vanaf 13.00 uur live uitgezonden worden door de NOS via NPO Politiek. Dat is te volgen o.a. via Ziggo kanaal 52, KPN 81 en de NPO Start-app. Een volledige lijst komt op onze website.

We wensen iedereen een goede vergadering op 3 oktober.

Jan NagelNamens het Hoofdbestuur,

Jan Nagel
Voorzitter


© 30 september 2020