Volgens de Woonbond, die de belangen van huurders vertegenwoordigt, maken woningcorporaties megawinsten. Gemiddeld maakten corporaties een winst van 223 procent in de afgelopen jaren, zegt de woonbond. Per jaar gaat het om € 1500 per huurwoning.

Alles wordt duurder dus de kans dat de huren weer worden verhoogd is zeker niet ondenkbeeldig.
De woonbond adviseert huurders daarom om in plaats van te wachten op de mogelijke huurverhoging per 1 juli, de verhuurders om een huurverlaging van 10 procent te vragen.

Aedes, de vereniging van woningcorporaties geeft aan dat de winsten nodig zijn om de komende jaren te investeren in de woningen, vooral om de woningen te verduurzamen. Een huurverlaging noemt Marnix Norder, de woordvoerder van de vereniging dan ook niet realistisch.

Minister Ollengren van Binnenlandse Zaken roept de woningcorporaties op de winsten te gebruiken. En dan met name 'voor betaalbare en energiezuinige woningen voor de mensen die erop aangewezen zijn’.

50PLUS Rotterdam deelt de mening van zowel de minister als de Woonbond. Het geld zal best nodig zijn voor investeringen en verduurzamen is niet goedkoop, maar of deze megawinsten over de ruggen van huurders moeten worden gemaakt is de vraag. Niet in de laatste plaats omdat veel huurders al grote moeite hebben met het betalen van hun huur. 50PLUS Rotterdam wil betaalbare woningen voor jong én oud. Woningen waarin je zorgeloos oud kunt worden.

https://www.volkskrant.nl/economie/woonbond-woningcorporaties-verdienen-jaarlijks-gemiddeld-1-500-euro-aan-een-sociale-huurwoning~a4575499/

Klik HIER voor de PDF versie van dit artikel.


ROTTERDAM HOME

Omdat het om Rotterdammers gaat...

logo rotterdamjpeg 360

Wij zijn trots op onze kandidatenlijst voor de verkiezingen van de gemeenteraad op 21 maart.

Bekijk HIER onze volledige kieslijst’ en ‘Bekijk HIER ons persbericht

Agenda

Geen evenementen

Inschrijven nieuwsbrief