0d86f519 1d21 472e a236 d32c66bdab29Hij beschikt inmiddels over een deurpas en kan in iBabs, een digitaal systeem waarmee op het provinciehuis papierloos wordt vergaderd. Honoré Reuling uit Koewacht is deze maand beëdigd als burgercommissielid. Hij vertegenwoordigt 50PLUS in de commissie ruimte. 

“Een burgercommissielid is geen Statenlid, maar hij of zij praat wel volwaardig mee in commissievergaderingen,” legt Reuling uit. “Er komt natuurlijk heel veel lees- en vergaderwerk op Statenleden af en om hen te ontlasten hebben de meeste partijen zo’n burgercommissielid. Het gaat om mensen die - zoals ik - op de kieslijst hebben gestaan bij de laatste Statenverkiezingen.”
 
De gepensioneerde buschauffeur mogen we gerust  een politiek dier noemen. Zo zat hij in een commissie namens 55 Terneuzen, een voormalige ouderenpartij in de havenstad. De laatste jaren is hij - ook al als burgercommissielid - actief voor 50PLUS bij het waterschap. “Ik ben geïnteresseerd in mijn omgeving en dan wil je er over meepraten,” zo verklaart Reuling  zijn belangstelling voor politiek.

Onze partijgenoot heeft zijn eerste succesje in de Statencommissie ruimte al geboekt. Hij pleitte ervoor dat bij de aanleg van nieuwe natuur rekening wordt gehouden met baasjes die hun hond los willen laten lopen. “De gedeputeerde heeft gezegd dat ze mijn inbreng mee zou nemen.”