50PLUS Muur met affichesDe inzet van onze mensen in de provincie, waterschap en de gemeenten Terneuzen en Vlissingen is gewaardeerd gezien de uitslag van de Europese verkiezingen in 2019.

Terneuzen:946
Vlissingen: 790
Hulst: 784
Schouwen-Duivenland: 580
Middelburg:556
Goes:504
Sluis: 392
Borsele: 320
Veere: 287
Tholen: 282
Reimerswaal:227
Kapelle:193
Noord-Beveland:143

Deze uitslag is een start voor de verkiezing van de tweede kamer in 2021.

Ons motto is: Zeeland in de Tweede Kamer

taart2019 360Nu 50PLUS Zeeland zo'n prima resultaat heeft behaald tijdens de laatste verkiezingen zijn er vacatures ontstaan in het bestuur van de provinciale afdeling. Een vacature voor een voorzitter en een penningmeester en bestuursleden. Afhankelijk van de invulling van deze functies kunnen er nieuwe vacatures binnen het bestuur ontstaan. Heeft u interesse?

Taken afdelingsvoorzitter:

De voorzitter geeft leiding aan het bestuur en de afdeling. Taken die de voorzitter heeft zijn onder andere het voorzitten van de bestuursvergaderingen, het voeren van verkiezingscampagnes, het zorg dragen voor ledenbindende activiteiten en het initiëren van activiteiten om de partij lokaal en regionaal te profileren. Ook werft de voorzitter nieuw potentieel voor de partij en stimuleert gekwalificeerde leden hun bestuurlijke en politieke ambities waar te maken. De voorzitter is het bindend element tussen de verschillende fracties en de afdeling. Daartoe onderhoudt de voorzitter nauw contact met de gekozen volksvertegenwoordigers. De voorzitter is in beginsel eindverantwoordelijk voor de in- en externe communicatie aangaande het werkgebied. De voorzitter is te typeren als daadkrachtig en besluitvaardig en beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit. 

Lees meer...

fractie2019 360Willem Willemse (reeds Statenlid) en George Lernout zijn 28 maart beëdigd in de Staten van Zeeland. Voor waterschap Scheldestromen zijn Johan Hessing en Edith Carelsen geinstalleerd.

De fractie vierde de geweldige uitslag van de verkiezingen deze week met een heerlijke taart. Heeft u wensen in uw omgeving? Gaat er iets niet goed

50PLUS actie 36050PLUS Zeeland was zaterdag 23 februari aanwezig tijdens de open dag van de provincie Zeeland. Zowel de kandidaten voor de Staten als die voor het waterschap geven doosjes met vers fruit weg.
met daarop de kreet: 0% btw op groente en fruit.

Dit omdat ouderen in ons land met uitsluitend AOW soms zelfs geen fatsoenlijke warme maaltijd kunnen betalen.
En ook als protest tegen de verhoging van de btw op groente en fruit van 6 naar 9 procent
We hopen dat jullie hier aandacht aan kunnen geven

De ene prijsstijging volgt op de andere. En wat doet uw salaris, uw AOW, of uw pensioen? We zouden er allemaal op vooruit gaan, zo werd door Rutte beloofd. Gelooft u dat nog? De teleurstelling over hun loonstrookje is bij heel veel mensen enorm groot. 50PLUS strijdt voor uw koopkracht en uw pensioen. Nu en straks!

Breekt het zweet u ook uit bij het zien wat er allemaal duurder is geworden in 2019? Aan vaste lasten is een gemiddeld gezin 700 euro méér kwijt dan in 2018! De rekening voor een eenpersoonshuishouden zal gemiddeld 450 euro hoger uitvallen. Voor gas en licht betalen we tussen 327 en 360 euro meer, de rekening voor de zorgverzekering is gemiddeld 252 euro hoger dan in 2018.

Lees meer...