De ene prijsstijging volgt op de andere. En wat doet uw salaris, uw AOW, of uw pensioen? We zouden er allemaal op vooruit gaan, zo werd door Rutte beloofd. Gelooft u dat nog? De teleurstelling over hun loonstrookje is bij heel veel mensen enorm groot. 50PLUS strijdt voor uw koopkracht en uw pensioen. Nu en straks!

Breekt het zweet u ook uit bij het zien wat er allemaal duurder is geworden in 2019? Aan vaste lasten is een gemiddeld gezin 700 euro méér kwijt dan in 2018! De rekening voor een eenpersoonshuishouden zal gemiddeld 450 euro hoger uitvallen. Voor gas en licht betalen we tussen 327 en 360 euro meer, de rekening voor de zorgverzekering is gemiddeld 252 euro hoger dan in 2018.

 

We kunnen nog even doorgaan: de autoverzekering is met gemiddeld 58 euro in prijs omhoog gegaan, voor internet en tv tellen we in 2019 zo’n 30 euro meer neer en de woonverzekering is 26 euro duurder. Door de BTW-verhoging van 6 naar 9 procent gaat een gezin voor de dagelijkse boodschappen dit jaar 215 euro meer betalen. Maar de afgelopen dagen kreeg 50PLUS – terecht – diverse reacties van mensen die prijsverhogingen doorgaven die veel méér zijn dan 3 procent BTW-verhoging. Dan noemen wij de aanvullende zorgverzekering en winkelprijzen die al in december zijn verhoogd. Maar ook het biertje in de kroeg, parkeervergunningen (in delen van Rotterdam twee keer zo duur), gemeentelijke heffingen zoals afvalverwijdering, lidmaatschappen zoals van Natuurmonumenten, diesel. Ook ergerlijk: een plons in een gemeentelijk zwembad in Amsterdam is gestegen van € 3,84 (los kaartje) naar €4,60!