Zaterdag publiceerde de Volkskrant een voor 50PLUS zeer schadelijk artikel waarin staat dat 50PLUS zich schuldig maakt aan corruptie. Dat vindt Kees de Lange staat er prominent in de inleiding. De schade voor 50PLUS is enorm.

Alle belangrijke dagbladen hebben het artikel overgenomen met prominent het woord corruptie. De schade hierdoor is gigantisch want hoe krijg je dit in alle bladen weer gerectificeerd. Bovendien blijft de gemaakte indruk hangen.
 

Een van onze juridische adviseurs mr. Roy Ho Ten Soeng adviseert maandag een aangifte te doen wegens smaad.
Intussen ontkent Kees de Lange het woord corruptie tegenover de Volkskrant gebruikt te hebben. Sterker nog: hij zou verzocht hebben dit uit een hem toegezonden concept te verwijderen. De Volkskrant heeft dit niet gedaan.

Kees de Lange stuurde de volgende e-mail aan de betreffende verslaggeefster Maartje Bakker: 

From: Lange, C.A. de
Sent: 12 May 2012 11:19
To: Bakker, Maartje
Subject: RE: artikel de volkskrant

Hallo Maartje,

 

Het stuk in de VK van vanmorgen (overigens een leesbaar geheel) bleek heel anders dan het concept dat je me stuurde en waarop ik gereageerd heb. Ik viel daarbij over het woord corruptie. Ik heb dat woord nergens gebruikt, en verzocht je dat daarom te vervangen door een andere kwalificatie. Helaas is dat niet gebeurd. Wat mij betreft blijft dus het woord ''corruptie'' geheel voor rekening van de VK.

 

Met vriendelijke groet,

Kees de Lange


De Volkskrant laat in een reactie weten dat De Lange het woord 'corruptie' inderdaad niet heeft gebruikt, de verslaggeefster noemt het 'mijn parafrase'.