In het kader van de start van de verkiezingscampagne van 50PLUS was lijstrekker Henk Krol te gast bij BNR. Daar trok hij hard van leer tegen de verhoging van de AOW-leeftijd.

"Er zijn andere manieren om veel meer geld binnen te halen, maar dat doet dan ineens pijn bij de mensen die het wel kunnen betalen. Als je iets gaat doen aan de hypotheekrenteaftrek voor de duurste woningen, levert dat zeker zoveel op. Alleen die ouderen, die gaan niet staken. Die ouderen komen echt niet naar Den Haag toe om te protesteren", aldus Henk Krol.

Volgens de lijsttrekker is er op zich niets mis met langer doorwerken, maar zijn de banen er niet. "Als je boven je 55ste werkloos wordt, was het tot voor kort 5 procent die aan werk kwam. Inmiddels is dat gezakt tot 2 procent. Dat is zo extreem laag, dat je eerst moet zorgen dat er voor die mensen werk is. Daarna kun je kijken of mensen langer kunnen doorwerken."

Henk Krol wees erop dat de AOW niet is geïndexeerd en dat wordt er gekort op pensioenen.  Meer is te lezen op de website van BNR. Het interview kan er ook worden beluisterd. Klik HIER.