Stemmen vanuit het buitenland

Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen op een eenvoudige manier toch stemmen voor de Tweede Kamer. Zij moeten zich daarvoor vóór 31 juli als kiezer laat registreren. Alleen wie tijdig geregistreerd is, krijgt de stembescheiden toegestuurd.

Wie zich wil laten registreren moet een formulier invullen. Klik HIER voor het registratieformulier. Het formulier moet bij elke verkiezing opnieuw worden ingevuld en opgestuurd.

Nederlandse kiezers woonachtig in het buitenland kunnen vanaf zes maanden voor de dag van de stemming verzoeken om te worden geregistreerd. Het registratieverzoek kan tot uiterlijk zes weken vóór de dag van de stemming worden ingediend. Voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september moet het formulier dus uiterlijk 31 juli zijn ontvangen door het orgaan waarbij men het verzoek moet indienen. De stembescheiden (stembiljet en briefstembewijs) worden ongeveer een maand voor de dag van de stemming toegestuurd.

Bent u een Nederlandse kiesgerechtigde woonachtig in het buitenland en wilt u meedoen aan de komende verkiezing van de leden van de Tweede Kamer, klik dan HIER voor het registratieformulier. Op het formulier en de toegevoegde toelichting staat hoe alles in zijn werk gaat.