De campagne van 50PLUS draait op volle toeren. Gisteren presenteerde lijsttrekker Henk Krol, samen met Gabrina Kikkert, een twee uur durend tv-programma voor Omroep Brabant, rechtstreeks vanaf de Tilburgse kermis.

Dinsdagochtend tussen 6.00 en 7.00 uur was Henk Krol te gast in het Radio1-Journaal. Hij sprak er over de moeilijkheden waar nieuwe partijen tegenop lopen. (Klik HIER). Ze moeten in alle 20 kiesdistricten - zelfs op Bonaire - ruim dertig speciale formulieren laten ondertekenen door sympathisanten. Dat mag niet thuis. De wet schrijft voor dat dit op het gemeentehuis moet in aanwezigheid van een speciale ambtenaar. In de kieskring Tilburg is dat extra lastig omdat het gemeentehuis daar vanwege de kermis maar een paar uur per dag is geopend en bovendien door de attracties lastig bereikbaar.

Voor deze mallotige exercitie zijn de gemeentehuizen maar enkele dagen beschikbaar. Lukt het binnen die korte periode niet, dan mag een partij is dat district niet meedoen en vervalt ook de zendtijd voor politieke partijen.

Om daar tegen te prosteren was Henk Krol van 9.00 tot 10.00 uur aanwezig op het gemeentehuis van Den Bosch.

Aanluitend had hij bij Ma Oetel een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers van diverse belangenverenigingen voor ouderen.

‘s-Middags en ‘s avonds waren er opname’s voor de tv-zender Politiek 24, voor Nieuwsuur en een voorbespreking voor een NCRV-tv programma.