In korte tijd hebben al 59.201 mensen het manifest ‘Kom in actie voor uw pensioen’ getekend. Minister Koolmees nam de steunbetuigingen in ontvangst.

Minister Koolmees neemt de steunbetuigingen van 'Kom in actie voor uw pensioen' in ontvangst - Foto: © Adri van Esch

In korte tijd hebben al 59.201 mensen het manifest ‘Kom in actie voor uw pensioen’ getekend. De boodschap van deze actie aan het kabinet is: stop met het arm rekenen en pas een hogere rekenrente voor pensioenfondsen toe. Dan zijn kortingen op de pensioenen niet nodig – ook niet over een jaar – en kan er zelfs in veel gevallen geïndexeerd worden. Minister Koolmees van Sociale Zaken nam de 59.201 handtekeningen vandaag symbolisch in ontvangst in een zonovergoten Den Haag. Tientallen mensen waren bij de overhandiging aanwezig.

Voor ‘Kom in actie voor uw pensioen’ zocht 50PLUS samenwerking met diverse andere organisaties die ouderen behartigen en met andere politieke partijen. De actie wordt gevoerd samen met Omroep MAX, SP, PVV, Forum voor Democratie, DENK, KBO-PCOB, KBO-Brabant, Stichting Pensioenbehoud, Vereniging Pensioenverlies, PVGE en Vereniging Woekerpolis.

Minister Koolmees neemt de steunbetuigingen van 'Kom in actie voor uw pensioen' in ontvangst - Foto: © Adri van Esch

Minister Wouter Koolmees werd welkom geheten en toegesproken door de fractievoorzitter van 50PLUS, Henk Krol. Ook voerden Corrie van Brenk (pensioenwoordvoerder 50PLUS), Bart van Kent (SP), Léon de Jong (PVV), Thierry Baudet (Forum voor Democratie) en Tunahan Kuzu (DENK) het woord. De minister kreeg een grote envelop aangeboden met daarop het precieze aantal steunbetuigingen van dat moment: 59.201. De actie gaat echter door totdat aan de oproep ‘Realistische rekenrente NU’ gehoor is gegeven. De bijna zestigduizend handtekeningen is dus slechts een tussenstand!

► Doe mee en teken ook: klik hier!

© 20 november 2019