Tweede Kamerleden Corrie Van Brenk en Léonie Sazias stellen enkele vrouwelijke collega’s voor die voor 50PLUS geweldig werk verrichten op parlementaire posten in het hele land, en zich zo sterk maken voor ouderen.

De cijfers spreken boekdelen: in de politiek hebben mannen nog steeds (ruim) de overhand. In de Tweede Kamer, Provinciale Staten en gemeenteraden is nog steeds niet 50 procent vrouw. In de Tweede Kamer ligt dit percentage op slechts 35 procent, in de gemeenteraden in Nederland op 34 procent. 50PLUS doet het in de Eerste en Tweede Kamer beter – twee van de drie Tweede Kamerleden van 50PLUS zijn vrouw, en in de fractie van de Eerste Kamer is de verdeling fiftyfifty – maar in gemeenteraden en Provinciale Staten mag het percentage nog omhoog.

Geweldig werk

Onze Tweede Kamerleden Corrie van Brenk en Léonie Sazias stellen graag enkele van hun vrouwelijke collega’s in Eerste Kamer, Provinciale Staten, gemeenteraden en waterschappen voor. Enkele van de vrouwen die geweldig werk verrichten voor ouderen en voor 50PLUS in de politiek.

In video 1 zijn dat:
Martine Baay, Eerste Kamerlid voor 50PLUS
Natascha Kroonstuiver¸ gemeenteraadslid voor 50PLUS in Venlo
Adriana Hernández, gemeenteraadslid voor 50PLUS in ’s-Hertogenbosch
Mieke van Bree, lid voor 50PLUS van waterschap De Dommel
Mieke Hoek, Provinciale Statenlid voor 50PLUS in Utrecht

In video 2 zijn dat:
Ellen Verkoelen, gemeenteraadslid voor 50PLUS in Rotterdam
Anne Marie Fischer, Provinciale Statenlid voor 50PLUS in Limburg
Jet Valk, lid voor 50PLUS van Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard
Hetty Heeling, gemeenteraadslid voor 50PLUS in Assen

© 21 augustus 2020