De lijsttrekker en leden van gemeentefracties van 50PLUS gaan de komende tijd meehelpen in de ouderenzorg. Zij geven daarmee zelf gehoor aan een oproep van ActiZ en roepen anderen op ook mee te komen helpen.

Extra handen voor de zorg

Door het grote tekort aan medewerkers in verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties zijn er veel handen tekort. 50PLUS'ers maken daarom de komende weken tijd vrij voor de ouderenzorg.

“Iedereen heeft wel een ouder iemand in zijn omgeving die thuiszorg krijgt of in een verpleeghuis woont”, zegt Liane den Haan, lijsttrekker van 50PLUS. “En we willen allemaal dat ‘onze’ ouderen goed worden verzorgd. Maar daar hebben we natuurlijk wel genoeg zorgmedewerkers voor nodig. Als die er niet zijn, zoals nu in de hectiek van de coronacrisis, dan moeten we allemaal een steentje bijdragen. Dat willen we vanuit 50PLUS heel graag doen. Toen we de oproep van ActiZ hoorden, zeiden een aantal mensen uit de gemeentefracties meteen dat ze graag mee willen helpen. En we hopen dat we anderen inspireren om dat ook te gaan doen.”

Handen uit de mouwen

“Ik heb ooit zelf in de zorg gewerkt en heb nog steeds een hart voor de zorg”, vertelt Liane. “Daarom heb ik meteen contact opgenomen met een zorgorganisatie bij mij in de buurt om te overleggen wanneer ik wat kan doen. Samen met collega’s uit de partij steken we graag onze handen uit de mouwen. Bijvoorbeeld door activiteiten te helpen organiseren of uitvoeren. Of het helpen met het bereiden en serveren van maaltijden.”

Extra handen voor de zorg

50PLUS gaat mensen oproepen om – als ze tijd hebben – zich aan te melden bij Extra handen voor de zorg. Liane den Haan: “Daarnaast vragen we mensen ook om in hun eigen buurt om te kijken naar thuiswonenden ouderen die veel alleen zijn en wel wat steun kunnen gebruiken in deze lastige tijd. Een klein gebaar kan al een wereld van verschil zijn.”

© 4 november 2020